KRIMI: Obvinili 26-ročného muža z Lomničky, vyhrážal sa zdravotníkom
05 | 08 | 2019 I TASR

Polícia obvinila 26-ročného muža z obce Lomnička (okres Stará Ľubovňa), ktorý sa mal vyhrážať zdravotníkom.


Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zoru v Podolínci začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu nebezpečného vyhrážania sa.

„Obvinený muž v nedeľu (4. 8.) dve hodiny po polnoci v rodnej obci pred jedným z rodinných domov prišiel k posádke záchrannej zdravotnej služby a začal sa jej vyhrážať smrťou i ťažkou ujmou na zdraví,“ ozrejmila hovorkyňa s tým, že dvojčlennú posádku záchranárov na uvedené miesto vyslali s cieľom poskytnúť zdravotnú starostlivosť pacientovi.

„Nakoľko muž svoje vyhrážky opakoval, záchranári opustili miesto,“ doplnila Ligdayová.

Vyhrážajúceho sa muža policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

KRIMI: Falošný vnuk obral starčeka o celoživotné úspory
O 15-tisíc eur prišiel dôchodca z Trenčína, ktorý naletel podvodníkovi. Ako agentúru SITA informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, 87-ročnému starčekovi zavolal neznámy muž, predstavil sa ako jeho vnuk Radko a požiadal ho o... Čítať ďalej
05 | 08 | 2019 | SITA