ŠPORT: Svitko vybehol na tatranský veľký mostík na 43. mieste. Najťažších 400 m v mojom živote, vraví
04 | 08 | 2019 I SITA

Motocyklista Štefan Svitko má na svojom konte desať účastí aj celkové druhé miesto na legendárnej Rely Dakar, ale skokanský mostík na Štrbskom Plese si v sobotu vybehol po prvý raz.


Najlepší slovenský motocyklový pretekár bol súčasťou približne tisícky účastníkov zo siedmich krajín, ktorí prijali náročnú výzvu v rámci 2. ročníka akcie Red Bull 400, extrémneho výbehu na veľký skokanský mostík vo Vysokých Tatrách. Na účastníkov čakalo prevýšenie 140 m a nepríjemný blatistý povrch.

Slovenský "dakarista" skončil medzi jednotlivcami na lichotivom 43. mieste, strmé stúpanie absolvoval aj ako člen štafety s kamarátmi - jazdcami, s ktorými skončili na celkovom druhom mieste.

"Tých 400 metrov bolo asi najťažších v mojom živote! Ale musím povedať, že som so 43. miestom spokojný. Rovnako sme s chalanmi spokojní aj so štafetou, ale najmä prekvapení. Nečakali sme to, mysleli sme si, že budeme štvrtí alebo tretí,“ zhodnotil Štefan Svitko v tlačovej správe organizátorov.

ŠPORT: Rusnák parádne trafil proti NYC a už je najlepším strelcom Realu Salt Lake
Slovenský futbalový reprezentant Albert Rusnák gólom pomohol k víťazstvu Realu Salt Lake nad New Yorkom City 3:1 v sobotňajšom stretnutí americkej MLS. Rusnák v 75. min parádnou strelou pravačkou z vyše 20 m poslal svoj tím do vedenia 2:1 a napokon... Čítať ďalej
04 | 08 | 2019 | SITA


Spomedzi účastníkov z Česka, Maďarska, Poľska, Srbska, Holandska, Veľkej Británie a Slovenska sa mužskej kategórii dočkal víťazstva aj traťového rekordu Čech Tomáš Maceček (3:38,2 min). Medzi ženami zvíťazila Slovenka Martina Bellušová (4:52,9 min), ktorá sa zaregistrovala iba deň pred začiatkom pretekov.

"Mám rada beh do vrchu. Ide mi to s prevýšením lepšie ako na rovine. Toto vyzeralo ako niečo pre mňa, ale to, že skončím na prvom mieste, by sa mi ani neprisnilo," zhodnotila Bellušová.

Najstarším účastníkom extrémnych pretekov do vrchu bol 69-ročný Peter Imrich. "Na Štrbské Pleso prišiel v sobotu ráno bez toho, že by plánoval účasť. Zaregistroval sa priamo na mieste a 400 metrov vybehol za 8 minút," informovali organizátori.

Red Bull 400 je svetová séria najťažších behov na strmých skokanských mostíkoch. "Štvorstovka" sa môže uskutočniť iba na kopcoch určených k zoskokom na lyžiach alebo na výškových skokanských mostíkoch. V roku 2018 sa premiérovo podarilo preteky priniesť aj do Vysokých Tatier a tento rok sa akcia vrátila na rovnaké miesto - mostík K-120 (po novom HS 136) na Štrbskom Plese.

ŠPORT: Sabbatini sa vrátil do elitnej desiatky, po troch dňoch je ôsmy na Wyndham Championship
Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini figuruje na delenom 8. mieste po 3. kole turnaja Wyndham Championship s dotáciou 6,2 milióna amerických dolárov, ktorý je súčasťou seriálu PGA Tour. Čítať ďalej
04 | 08 | 2019 | SITA