MIMORIADNE DOPRAVNÉ INFO: Hodinová kolóna od Strečna na Žilinu. Autá stoja!
04 | 08 | 2019 I Peter Králik/TASR, stelacentrum.sk
Vodiči sa zdržia v približne hodinovej kolóne v úseku pod Strečnom v smere do Žiliny. Informovala o tom Zelená vlna RTVS s tým, že sa stojí už na D1. Vodiči smerujúci na západ, sa dlhšie zdržia už pri prejazde cez Liptov. S dhlším zdržaním by mali počítať na vstupe do Ružomberka a zhustená premávka je aj ďalej medzi Ružomberkom a Vrútkami.



Autá sa posúvajú len pomaly

Podľa žilinských policajtov je na ceste 1/18 v smere od Martina na Žilinu neustále množstvo vozidiel. „Striedavo sa posúvajú minimálnou rýchlosťou,“ informovali Aktuality.sk z operačného strediska policíe.

Policajti tvrdia, že úsek zatiaľ bez dopravnej nehody či škodovej udalosti.  „Taktiež cesta 2/583 v smere od Zázrivej-Terchová-Žilina je plne vyťažená hlavne pre obrovské množstvo vozidiel, ktoré idu z Janošíkových dní a vozidiel, ktoré sa snažia obísť Strečno, vznikajú kolóny,“ dopĺňajú.

V úseku je navyše v Tepličke Nad Váhom pri Žiline škodová udalosť. V úsekoch sú policajné hliadky. Policajti upoozorňujú vodičov, aby jazdili opatrne a zbytočne v kolóne sa nesnažili predbiehať, pretože môžu vznikať škodové udalosti resp. dopravné nehody, ktoré by situáciu ešte zhoršili.

ĎALŠIE DOPRAVNÉ OBMEDZENIA 

Bratislava - Dúbravsko-Karloveská radiála

Z dôvodu 3. etapy prác na stavbe Električková trať Dúbravsko-Karloveská radiála je v Bratislave čiastočne uzatvorená ulica Mikuláša Schneidera – Trnavského (pred odbočením na Harmincovu v smere z Dúbravky, zúženie jazdných pruhov do pravého jazdného pruhu - odbočenie na Harmincovu je možné, premávka do centra po Karloveskej je v križovatke s Harmincovou presmerovaná do jazdného pásu v smere do Dúbravky obojsmerne až po odbočenie na Suchohradskú), úplne uzatvorená Karloveská ulica (pravý jazdný pás v smere z Dúbravky do centra v úseku od Harmincovej po Kuklovskú a v úseku od Levárskej po Suchohradskú; premávka v pravom jazdnom páse po Karloveskej v smere z centra do Dúbravky v úseku od Suchohradskej po Harmincovu je obojsmerná; premávka v pravom jazdnom páse z Dúbravky smer centrum v úseku od Kuklovskej po Levársku je zúžená do jedného jazdného pruhu – odbočenie na Levársku a k Suchohradskej) a čiastočne uzatvorená  Harmincova ulica (odbočovací pruh vľavo na Karloveskú).

Sereď

Pre narušenú statiku mosta je pre vozidlá nad 3,5 t celkovej hmotnosti uzatvorená cesta I. triedy č. 62 v Seredi, v úseku Trnavská – Cukrovarská. Obmedzenie je vyznačené prenosným dopravným značením.

Chocholná – Velčice, Kostolná - Záriečie

Pre opravu vozovky je čiastočne uzatvorená cesta I. triedy č.9 v k. ú. obcí Chocholná - Velčice a Kostolná - Záriečie. Doprava je vedená v ostávajúcej časti vozovky o min. šírke 3,0 m striedavo a riadená prenosnými zvislými dopravnými značkami, dopravnými zariadeniami a dynamickým svetelným signalizačným zariadením.

Uhrovec - Jankov vŕšok

Dňa 3. a 4.8.2019 bude v čase od 7:00 do 19:00 uzavretá cesta  v úseku Uhrovec - Jankov vŕšok (okres Bánovce nad Bebravou) z dôvodu konania medzinárodných pretekov automobilov do vrchu Autopola Jankov vŕšok 2019. Obchádzková trasa vedie cez Bánovce nad Bebravou a bude vyznačená prenosným dopravným značením.

R1A Nitra

Pre opravu vozovky bude •  od 1. augusta 2019 (štvrtok) od 20.00 hod. do 5. augusta 2019 (pondelok) do 06.00 hod. uzatvorený ľavý jazdný pás rýchlostnej cesty R1A (km 0,000 - 3,500), vnútorný jazdný pruh v okolí Nitry. Doprava je presmerovaná do voľného jazdného pruhu.

Čierne

Pre kultúrne podujatie Tradičné hodové slávnosti bude 04.08.2019 v čase od 06:00 h do 18:00 h uzatvorená cesta III. triedy č. 2010 v obci Čierne. Zriadená obchádzka je vyznačená dopravnými značkami.

Košťany nad Turcom

Pre opravu autobusových zastávok je čiastočne uzatvorená cesta I. triedy č. 65 v Košťanoch nad Turcom. Premávka v smere Martin - Turčianske Teplice je vedená v zúženom jazdnom pruhu.

Dolné Plachtince

Pre údržbu telekomunikačného vybavenia a elektrického vedenia je čiastočne uzatvorená cesta I. triedy č. 75 v obci Dolné Plachtince. Premávka je vedená v zúžených jazdných pruhoch.

D1 Svinia – Prešov

Pre demontáž podpernej skruže v križovatke Prešov, západ bude 3. a 4. 8. 2019 v čase od 7:00 do 20:00 hod. čiastočne uzatvorená diaľnica D1, v úseku Svinia – Prešov, v km 393,150 - 400, v smere do Prešova. Premávka v smere na Prešov je na diaľničnom zjazde Svinia presmerovaná na cestu I. triedy č.18.

Košice

Pre rekonštrukciu mosta je čiastočne uzatvorená Trieda KVP a Moskovská trieda v Košiciach. Doprava je vedená vo voľnom jazdnom pruhu.

Stropkov

Pre jarmok bude od 2. augusta 2019 5:00 h do 4. augusta 2019 18:00 h uzatvorená Hlavná až Chotčanská ulica v Stropkove, v úseku Mlynská – Krátka. Zriadená obcházka je vedená po miestnych komunikáciách vyznačená dopravnými značkami.