Chcel šéfovať lesom v Tatrách, teraz tam ide stavať apartmány. V Jasnej bude opäť rušno
04 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Pred piatimi rokmi chcela spoločnosť Skilandia stavať v Jasnej nové zjazdovky, Teraz chce pri zjazdovke Biela Púť postaviť rezort šestnástich apartmánových domov. O developerovi Huttovi, ktorý chcel šéfovať lesom v Tatrách a jeho firme informuje denník SME.


Skilandia mala predložiť úradom zámer ešte v apríli 2019. Teraz ich rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť, presnejšie 30. júla.

"Okresný úrad v Liptovskom Mikuláši, odbor starostlivosti o životné prostredie, vydal nedávno rozhodnutie z ktorého vyplýva, že na zámer s názvom Rekreačné chaty Biela Púť – Jasná, nie je potrebné posúdenie jeho vplyvov na životné prostredie," píše sa v úvode článku.

Mečiarov syn má v Spojených štátoch impérium s nehnuteľnosťami. Nitky vedú až k financovaniu Elektry
Ešte v roku 2002 informoval týždenník Plus 7 Dní o nehnuteľnostiach Mečiarovho syna Michala, ktoré mal za oceánom v Spojených štátoch. Minulý rok priniesol nové informácie, ktoré poukazujú na jeho impérium. Čítať ďalej
04 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Denník SME píše ďalej o konateľovi spoločnosti Skilandia. Je ním developer Rastislav Hutta, ktorý ešte v roku 2014 ohlásil zámer výstavby lyžiarskych vlekov v západnej časti Demänovskej doliny.

„Na prvý pohľad to vyzerá fajn, ale od samotného podnikateľa viem, že chce získať len povolenia a potom to draho predať. Jeho návrh je trochu cez pomyselnú čiaru. Navyše, neviem, ako privedie vodu na svah na zasnežovanie, a bez spolupráce TMR je to na nič,“ uviedol v apríli pre TREND najväčší akcionár Tatra Mountain Resorts Igor Rattaj. Hovoril práve o Huttovi.

KISKA ODMIETA ZAPLATIŤ: Pre pokutu od parlamentného výboru sa obracia na Ústavný súd
Bývalý prezident a šéf novovznikajúcej strany Za ľudí Andrej Kiska odmieta zaplatiť pokutu, ktorú mu v máji udelil parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, informuje Glob.sk. Čítať ďalej
04 | 08 | 2019 | Peter Bachan


"Hutta mal byť riaditeľom Štátnych lesov Tatranského národného parku, Matečná ho napokon do funkcie nevymenovala. Nový rezort má stáť na mieste, kde je dnes les, na konci zjazdovky Biela Púť," píše sa ďalej v článku SME.

Aktuality.sk informovali o tom, že viaceré firmy, kde vystupuje Rastislav Hutta, majú v podnikateľskej činnosti ťažbu dreva, opracovanie drevnej hmoty či výrobu komponentov z dreva. Sú to firmy ako napríklad Interwood, Lesel plus, s.r.o., ale aj Lesservis, s.r.o. Aj preto ho šéfka agrorezortu nakoniec nevymenovala.

Skilandia má tieto pozemky v dlhodobom prenájme od Pozemkového spoločenstva Ploštín a Urbáru Vrbica, Pozemkové spoločenstvo. Územný plán obce Demänovská Dolina výstavbu v taktomto komplikovanom teréne dovoľuje.

Táto zóna s názvom Kvasničník je určená na rekreáciu a ubytovanie, presnejšie pre rekreačné ubytovanie formou hotelového zariadenia vyššej kategórie. Nachádza sa v treťom ochrannom stupni.

"Rezort má tvoriť 16 dvoj- a trojpodlažných chát, zámer počíta aj s vlastnou prístupovou cestou. Predpokladané náklady vyčíslili na 7,3 milióna eur, začať s výstavbou by chceli na budúci rok po získaní stavebného povolenia," uvádza sa na konci článku.

Jana Teleki: Prečo zhadzuje súd zodpovednosť na políciu v prípade komunikácie Kočnera?
04 | 08 | 2019 | Jana Teleki