Lučanský sa na Facebooku bránil Kočnerovou komunikáciou, aj keď k nej nemal mať prístup
03 | 08 | 2019 I Peter Bachan

Denník SME upozornil na to, že policajný prezident Milan Lučanský cituje na Facebooku z komunikácie medzi Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom, aj keď by k nej nemal mať prístup.


K téme čítajte viac:

PRÁVE TERAZ: Milan Lučanský vylúčil stretnutia s Marianom Kočnerom a Norbertom Bödörom
Prezident Policajného zboru (PZ) SR Milan Lučanský vylúčil stretnutia s obvineným Marianom K. a Norbertom Bödörom. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | SITA


Lučanský len desať minút po zverejnení článku v Denníku N uverejnil status na sociálnej sieti Facebook, kde poprel akúkoľvek dohodu s Kočnerom či Bödörom. Tým však prezradil, že mal možnosť nahliadnuť do spomínanej komunikácie.

Policajná inšpekcia pre SME uviedla, že Lučanského iba konfrontovala so získanými informáciami.

"Pracovník úradu len konfrontoval menovaného s konkrétnou komunikáciou, ktorou bolo potrebné objektivizovať dosiaľ získane informácie," cituje SME Petra Friese z tlačového odboru ministerstva vnútra.

Problém je však v tom, že trestný poriadok nepozná slovo "objektivizovať".

"Všetci skončíme v base," napísal Kočner Bödörovi po vražde. Komunikácia odhaľuje "Kočnerov svet"
Denník N píše o tom, ako úradný záznam komunikácie Kočnera s Norbertom Bödörom odhaľuje Bödörove "schopnosti" zabezpečiť výsledok v trestných veciach aj podporu Smeru. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Lučanský z inšpekcie odišiel a od mája 2018 bol poverený vedením Policajného zboru. Kočnera zatkli v júni 2018, teda už v čase, kedy bol Lučanský policajným prezidentom.

"K týmto SMS môžem povedať len jedno: Ak by som bol ja Milan, o ktorom sa rozprávajú, a ak by k takej dohode došlo, tak by teraz nebol Kočner vo väzbe a obvinený vo viacerých závažných prípadoch a obžalovaný v prípade zmeniek," napísal na Facebooku.

Lučanský ďalej vo svojom stanovisku prezradil komunikáciu medzi Kočnerom a Bödörom, ktorú médiá nezverejnili. Uviedol, že ju má k dispozícii na nahliadnutie priamo od policajnej inšpekcie.

"Píšu o tom, že chcú zneužiť obdobie, keď sa v médiách prepierali moje majetkové pomery a chceli, aby vtedajší minister vnútra na mňa zatlačil, citácia z SMS: 'Jak tak pozerám na kauzu šéfa inšpekcie, tak je vhodná doba, aby s ním Kali pohovoril o tom Ruskovom TO'," pokračuje Lučanský.

"KOČNEROVINY" Z THREEMY: "Papier, na ktorý sme robili slinoviny u teba neostal žiaden?" pýtal sa Agha
Denníku N sa podarilo získať časti Kočnerovej komunikácie cez aplikáciu Threema. Správy sú súčasťou súdneho spisu kauzy zmenky. K dispozícii ju majú už niekoľko dní Kočner, Rusko aj Agh. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Lučanský ďalej tvrdí, že s vtedajším ministrom vnútra Robertom Kaliňákom, ktorého v komunikácii nazývajú "Kali", o Pavlovi Ruskovi nehovoril. Trestné oznámenie Ruska sa vtedy ale zamietlo.

"Ďalšia zo správ o mne jasne hovorí o tom, že vo mne nevideli a ani nemali spojenca: 'Som zvedavý, kto na teba teraz prvý zaútočí... Myslím, že to bude Lučanský...', táto správa je zo 17. 4. 2018 a tá jediná aj vystihuje realitu, o pár týždňov som sa stal prezidentom Policajného zboru a M.K. (Marián Kočner) išiel do väzby," uviedol Lučanský ku koncu statusu.

Lučanský ďalej uviedol, že Kočner a Bödör komunikovali aj o tom, že s ním pôjde Bödör na obed. Ten však Lučanský taktiež poprel.

Kaliňák odmieta prepojenia Kočnera so Smerom. Poprel aj jeho vplyv na políciu
Podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák odmieta prepojenia medzi Smerom-SD a podnikateľom Marianom K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Ak by ovládal políciu, nemohol byť podľa jeho slov obviňovaný z viacerých káuz ešte pred... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | TASR