Kočner mal posielať Tóthovi osobné údaje Jána Kuciaka pred vraždou
01 | 08 | 2019 I TASR

Podnikateľ Marian K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka, mal v októbri 2017 poslať bývalému novinárovi a príslušníkovi SIS Petrovi Tóthovi správy s osobnými údajmi zavraždeného novinára. "Ján Kuciak, Veľká Mača 558, Galanta,“ napísal mu 3. októbra minulého roka. Tvrdí to Denník N. Odvoláva sa na ich komunikáciu, ktorú zaistila polícia. Hovorí aj o komunikácii Mariana K. s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a odvoláva sa na úradné záznamy polície.


Denník tiež informoval, že lustrácie novinárov mal pre Mariana K. zabezpečovať práve Bödör. V policajnom zázname sa podľa portálu píše, že sa mali rozprávať o situácii v SIS, v polícii, o zabezpečení informácií z trestných konaní a manipulácii trestných vecí. Rovnaký vzťah mal mať Marian K. aj k prokuratúre, kde mali rozhodovať o pridelení konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom.

Marian K. mal žiadať aj o bližšie informácie o vyšetrovateľoch a takzvaného pavúka, teda výpis z registra obyvateľov. Chcel tak získať informácie o ich príbuzných, deťoch a podobne.

Kočner chcel odstaviť Kollára, "kauza" Čistý deň mu vtedy nevyšla. Ten teraz reaguje na "Kočneroviny"
Organizovaná zločinecká skupina cieľavedome zneužívala policajnú moc, niektorých okresných prokurátorov, sudcov a podsvetie na to, aby diskreditovala nepohodlných politikov, povedal pre TASR predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár v reakcii na... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Redakcia, TASR


Denník N tiež tvrdí, že veľkú časť komunikácie tvoria správy o politike. Ľudia okolo podnikateľa mali konať v prospech Smeru-SD. "Z komunikácie je zrejmé, že sa výraznou mierou snažil o trestné stíhanie a diskreditáciu najmä Daniela Lipšica (Lipstein, Gambino), Igora Matoviča, Borisa Kollára (vlekár) a Andreja Kisku," píše sa podľa denníka v policajnom zázname. Bödörovi mal Marian K. 6. januára 2018 napísať: "Toho Lipsteina musíme tento rok dotiahnuť." Bödör mu mal odpísať, že "to na 100 percent."

Marian K. mal tiež napísať, že "vlekár nemôže ísť do ďalších volieb". Po vražde novinára mal mať obavy o budúcnosť Smeru-SD. Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ, ktorú pripravoval a pomáhal mu Bödör. Úspech predpokladal už vo voľbách v roku 2020. Podpisy mu mala pomáhať zbierať aj Alena Zs.
Marian K. mal komunikovať aj so Štefanom A., ktorý je spolu s ním obvinený v kauze televíznych zmeniek. Hovoriť mali aj o nevzatím Pavla R. do väzby v roku 2017 pre prípravu vraždy Silvie Volzovej.

Spomínali aj "slinoviny" a "slintoša" v súvislosti s Pavlom R. "Papier, na ktorý sme robili slinoviny u teba, neostal žiaden?" pýtal sa podľa Denníka N Kočner. Štefan A. odpísal, že ho pohľadá. "Lebo ja mám taký fascikel, ale v ňom tento druh neostal,“ pokračuje Kočner. "Pozri, čo máš a napíš, či ti nejaký ostal. Ak áno, stretneme sa a porovnáme," dodal v správach.

"KOČNEROVINY" Z THREEMY: "Papier, na ktorý sme robili slinoviny u teba neostal žiaden?" pýtal sa Agha
Denníku N sa podarilo získať časti Kočnerovej komunikácie cez aplikáciu Threema. Správy sú súčasťou súdneho spisu kauzy zmenky. K dispozícii ju majú už niekoľko dní Kočner, Rusko aj Agh. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan