Kaliňák s Ficom sa boja, že ich nahradia noví politici, reaguje Truban na Ficove vyjadrenia
01 | 08 | 2019 I TASR

Predseda Smeru-SD Robert Fico a podpredseda strany Robert Kaliňák sa boja, že ich nahradia noví politici. Líder koalície mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko a Spolu Michal Truban to uviedol na sociálnej sieti v reakcii na ich vyjadrenia.


Tvrdia totiž, že kauza komunikácie Mariana K. s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom a s bývalým novinárom a príslušníkom SIS Petrom Tóthom má zakryť medializované informácie o drogových skúsenostiach Trubana.

"Podľa Fica a Kaliňáka sa všetci spojili: polícia, prokuratúra, súdy, Denník N, Bödör s Marianom K. a určite aj Eset so Sorošom - len aby prekryli môj joint z výšky," uviedol vo štvrtok na sociálnej sieti. V skutočnosti sa však podľa jeho slov v Smere-SD boja, že ich po podobných kauzách vymenia "noví politici".

FICO REAGUJE NA KOČNERA: Je to len snaha prekryť Trubanov škandál, vraví na videu
Útoky na stranu Smer-SD o dobrých vzťahoch s Marianom K. sú snahou o prekrytie škandálu Michala Trubana s užívaním návykových látok. Povedal to predseda strany Smer-SD Robert Fico vo videu, ktoré strana zverejnila na sociálnej sieti Facebook.... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | SITA


Truban tvrdí, že správy z komunikácie Mariana K. potvrdzujú, že Bödörov SBS Bonul zarába milióny na štátnych zákazkách od Smeru-SD, ale aj to, že práve nitriansky podnikateľ zabezpečoval lustrácie novinárov pre Mariana K. Potvrdzuje sa podľa jeho slov aj previazanosť politikov Smeru-SD, oligarchov, mafie a bezpečnostného aparátu štátu.

Predseda Smeru-SD Robert Fico považuje zverejnenie komunikácie Mariana K. s Bödörom a Tóthom za chabý pokus prekryť informácie o Trubanových drogových skúsenostiach. Poukázal na to, že sa to nestalo prvýkrát. Hovorí o tom vo videu na sociálnej sieti. Podľa jeho slov sa ukazuje, že má ďaleko od nového politika. Podobne to vidí aj podpredseda strany Robert Kaliňák. Ten prepojenia Smeru-SD S Marianom K. odmietol a článok Denníka N označil za nezmysel.

Kaliňák odmieta prepojenia Kočnera so Smerom. Poprel aj jeho vplyv na políciu
Podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák odmieta prepojenia medzi Smerom-SD a podnikateľom Marianom K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Ak by ovládal políciu, nemohol byť podľa jeho slov obviňovaný z viacerých káuz ešte pred... Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | TASR


Podľa medializovaných informácií mal Marian K. komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bödör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov. Marian K. je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Podľa zverejnenej komunikácie mal Marian K. v októbri 2017 poslať Tóthovi správy s osobnými údajmi zavraždeného novinára.

Marian K. mal mať ambície aj v politike. Denník N informoval o tom, že mal záujem konať v prospech strany Smer-SD a po vražde Kuciaka mal o budúcnosť strany obavy. Denník sa opiera o zápis policajta, ktorý analyzoval prepis komunikácie medzi Bödörom a Marianom K. Informuje tiež o tom, že Marian K. mal záujem o trestné stíhanie a diskreditáciu advokáta Daniela Lipšica, poslancov Národnej rady SR Igora Matoviča (OĽaNO) a Borisa Kollára (Sme rodina), a exprezidenta Andreja Kisku. Mal mať aj vlastné politické ambície so stranou Cieľ.

Časť tejto komunikácie predložil senátu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta vo veci údajného falšovania zmeniek TV Markíza a marenia spravodlivosti. V kauze sú obžalovaní Marian K. a niekdajší riaditeľ televízie Pavol R.

V Kočnerovej komunikácii sa spomína aj strana Cieľ, ktorú plánoval založiť spolu s Tóthom a Zsuzsovou
Marián Kočner mal so stranou Cieľ veľké ambície, ktoré však už nestihol naplniť. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Peter Bachan