AKTUÁLNE Z ČESKA: Blízko Pardubíc zadržali migranta s nákazlivou chorobou
01 | 08 | 2019 I TASR

Česká polícia zadržala tento týždeň v Pardubickom kraji migranta, ktorému následne v nemocnici diagnostikovali nákazlivú kožnú chorobu. Mladík o sebe tvrdí, že má 16 rokov a pochádza z Afganistanu, informoval spravodajský server Novinky.cz.


Migranta, ktorý sa dostal do Česka zrejme ilegálne, zadržali policajti na železničnej stanici v obci Uhersko, ležiacej necelých 20 kilometrov východne od Pardubíc. "Nepoznáme jeho totožnosť a zisťujeme ju," povedala pre server policajná hovorkyňa Markéta Janovská.

Hovorkyňa doplnila, že "netuší", akú chorobu zistili migrantovi lekári, podľa nej však "ľudia neboli v ohrození". Polícia tak zmenila predošlú informáciu, že ide o vysoko nákazlivé ochorenie. Denník Právo uviedol, že migrant trpí tzv. bulóznym impetigom, čo je bakteriálne ochorenie, vyskytujúce sa pomerne často u detí i dospelých.

Zadržaného umiestnili v zariadení pre utečencov v meste Bělá pod Bezdězem. Polícii povedal, že do Európskej únie sa dostal s pomocou prevádzačov po tzv. balkánskej trase. O azyl údajne zatiaľ nikde nežiadal, informovali Novinky.cz.

Irán a Rusko oznámili spoluprácu vo forme spoločných cvičení v Perzskom zálive
Veliteľ iránskeho námorníctva oznámil, že Irán a Rusko sa dohodli na ďalších spoločných vojenských cvičeniach v indickom oceáne , píše PressTv. Čítať ďalej
01 | 08 | 2019 | Ján Prokop