MIMORIADNE: Radovan Bránik sa v piatok stretol s Tóthom v Nemecku. Pravosť fotky potvrdil sám Bránik
31 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Peter Tóth sa aktuálne nachádza v zahraničí. Dnes mal vypovedať pred Špecializovaným trestným súdom v Pezinku, na ktorý sa ale nedostavil z obavy o svoju rodinu a vlastný život. Denník SME dnes uverejnil fotografiu, ktorá ho zachytáva na stretnutí s investigatívnym blogerom Radovanom Bránikom.


Tóth tvrdí, že po ňom ide tajná služba. Keďže vystupuje ako svedok, nemal problém s vycestovaním, keďže ho žiaden príkaz neviazal k tomu, aby musel ostať na Slovensku.

S týmto rozhodnutím polície sa stotožnil advokát Zlatice Kušnírovej Roman Kvasnica. „Mám dôveru k práci vyšetrovateľa doktora Juhása. Obviňovať ľudí len preto, že to niečomu vyhovuje, je cesta do pekla,“ cituje SME Kvasnicu.

Bojí sa o svoj život? Tóth nepríde vypovedať na pojednávanie o údajnom falšovaní zmeniek
Niekdajší novinár a bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth nepríde svedčiť na stredajšie pojednávanie v kauze údajného falšovania zmeniek televízie Markíza. Tóth to oznámil prostredníctvom sociálnej... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Peter Králik/TASR


Denník SME dnes uverejnil fotografiu, na ktorej sa Tóth stretol s blogerom Radovanom Bránikom v Nemecku.

Autenticitu fotografie potvrdil pre SME samotný Bránik. Vzniknúť mala v piatok 26. júla 2019 na stretnutí na Marienplatz v Mníchove.

„Konfrontoval som pred niekoľkými týždňami Tótha s otázkami pre chystaný článok. Z otázok vyrozumel, že v prípade zverejnenia sa stane ľahkým terčom a dôjde k dekonšpirácii miesta pobytu a typicky využívaných trás. Stretnutie bolo teda výsledkom vzájomnej dohody,“ uviedol pre SME Bránik prostredníctvom e-mailu.

Šanta verí, že sa zabezpečí účasť Petra Tótha na pojednávaní v kauze zmeniek. Namiesto svedka môže byť obvinený!
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta je presvedčený, že účasť svedka Petra Tótha na pojednávaní v kauze televíznych zmeniek zabezpečia. Pripomenul, že vo všeobecnosti platí, že zo svedka sa môže stať aj obvinený, na ktorého sa... Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Peter Králik/TASR


Tóth v jeho stanovisku uvádza, že po tom, ako sa zverejnila jeho identita ako utajovaného svedka, sa ho polícia pýtala, či chce byť aj s rodinou zaradený do programu ochrany svedkov. To ale odmietol - polícií neverí a ponuka ho nepresvedčila.

Miesto jeho pobytu neprezradil, povedal však, že je aj naďalej ochotný svedčiť v kauzách Mariana Kočnera, mal však jednu "podmienku" - urobí tak, ak sa zmenia bezpečnostné podmienky na Slovensku.

„Naďalej trvám na tom, že Mariana Kočnera považujem za objednávateľa vraždy Jána Kuciaka a Alenu Zsuzsovú za jeho spolupáchateľku. Naďalej trvám na tom, že Marianovi Kočnerovi a Pavlovi Ruskovi pomohol vyrobiť antedatované zmenky Jozef Dučák starší. Takisto naďalej trvám na tom, že Marianom Kočnerom písané motáky z vyšetrovacej väzby vynášal advokát Andrej Šabík a tak ďalej a tak podobne,“ napísal v stanovisku, ktoré citoval denník SME.

Tóth taktiež žiada ústavných činiteľov a prokuratúru, aby prešetrila jeho prenasledovanie tajnou službou. Tvrdí, že sa nezákonne získavali a používali informácie z jeho bankového účtu a z databázy Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

“Slovenská informačná služba, podobne ako v iných prípadoch, nebude komentovať žiadne úsudky či osobné názory pripomínajúce beletristickú tvorbu, ktoré menovaný zverejňuje v mediálnom priestore, SIS preto nebude komentovať ani žiadne prípadné následné mediálne konštrukcie,” uviedol v stanovisku pre SME hovorca SIS Branislav Zvara.

Generál Macko hovorí o "žalostnej bilancii fejkových vlastencov". To sa Dankovi páčiť nebude!
Generál v zálohe a kandidát na europoslanca Pavol Macko, ktorý teraz ťahá za jeden povraz s Miroslavom Beblavým v strane Spolu, napísal na Facebooku ostrý komentár k modernizácii slovenskej armády. Čítať ďalej
31 | 07 | 2019 | Peter Bachan