ŠPORT: Jeho kariéru sprevádzali aj škandály, na klubovej úrovni však Evra získal až 21 trofejí

Po vyše roku bez súťažného zápasu oznámil bývalý francúzsky futbalový reprezentant Patrice Evra definitívny koniec hráčskej kariéry. Niekdajší úspešný obranca talianskemu denníku La Gazzetta dello Sport prezradil, že jeho cieľom je dokončenie trénerskej licencie, čo by mal zvládnuť v nasledujúcich osemnástich mesiacoch. Skúsenosti chce odovzdávať napriek tomu, že sa ako hráč nevyhol kontroverziám.


"Po roku a pol budem pripravený viesť tím. Sir Alex Ferguson predpovedal, že dvaja z jeho hráčov by sa mohli stať trénermi, Ryan Giggs a Patrice Evra. Moja hráčska kariéra sa oficiálne skončila," cituje spomenuté periodikum 38-ročného Evru, ktorý získal na klubovej úrovni úctyhodných 21 trofejí vrátane titulov v anglickej Premier League, v talianskej Serie A a jedného prvenstva v Lige majstrov.

Rodák zo senegalského Dakaru prežil najdlhšie a najúspešnejšie obdobie kariéry v Manchestri United. Ďalej hrával za Marsala Calcio, AC Monza, OGC Nice, AS Monako, Juventus Turín, Olympique Marseille a West Ham United, kde v máji 2018 absolvoval aj posledný súťažný zápas. V drese francúzskeho národného tímu pridal 81 štartov, dvakrát bol v nominácii na MS a trikrát na ME.

Evra sa počas kariéry dopustil aj niekoľkých prehreškov. V roku 2010 dostal v národnom tíme päťzápasový dištanc za bojkot tréningu francúzskej reprezentácie na svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike. V novembri 2017 musel predčasne ukončiť angažmán v Marseille, keďže v rámci rozcvičky pred zápasom Európskej ligy kopol jedného z fanúšikov. V apríli tohto roka sa Evra opäť dostal do problémov, keď naňho bývalý spoluhráč Jérome Rothen podal žalobu za údajné homofóbne vyjadrenia.

ŠPORT: Vasilevskij v Tampe s novou zmluvou, zaradí sa medzi najlepšie platených brankárov súťaže
Ruský hokejový brankár Andrej Vasilevskij podpísal novú zmluvu na osem sezón s klubom zámorskej NHL Tampa Bay Lightning. "Blesky" si poistili služby 25-ročného gólmana s dostatočným predstihom, keďže nový kontrakt vstúpi do platnosti až od ročníka... Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | SITA