Výrok Brazílskej ministerky vyvolal diskusiu: Dievčatá v Amazónii sú znásilňované, pretože nenosia nohavičky
29 | 07 | 2019 I

Brazílska ministerka pre ženy, rodinu a ľudské práva Damares Alvesová vyvolala polemiku výrokom, že dievčatá v Amazónii sú často znásilňované, pretože nenosia nohavičky. Dôvodom je podľa ministerky chudoba. Alvesová vyzvala preto výrobcov spodnej bielizne, aby zriadili továreň priamo na ostrove Maraj v amazonskom štáte Pará, kde sa tento negatívny jav často objavuje.


Politička a evanjelická pastorka vyslovila kontroverzný názor pri prezentácii programu, ktorého cieľom je obmedziť sexuálne vykorisťovanie dievčat, dospievajúcich a žien. "Experti nám povedali, že tu sú zneužívané dievčatá, pretože nenosia nohavičky. Nepoužívajú nohavičky, pretože sú chudobné," povedala ministerka podľa serveru Orinocotribune.

Nemecký minister vnútra Seehofer po incidente vo Frankfurte prerušil dovolenku
Nemecký minister vnútra Horst Seehofer prerušil dovolenku z dôvodu smrti osemročného chlapca, ktorého v pondelok vo Frankfurte nad Mohanom spoločne s matkou sotil 40-ročný muž pod vlak, informovala v agentúra DPA. Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | TASR


Alvesová tiež poznamenala, že získala mnoho darov spodnej bielizne, aby ho priviezla do oblasti. Zdôraznila však, že spodnú bielizeň je potrebné vyrábať priamo na mieste.

"Musíme na Maraji zriadiť továreň na spodnú bielizeň, ktorá vytvorí pracovné miesta a dievčatá si (bielizeň) zaobstarajú lacnejšie," povedala Alvesová. "Hľadáme, takže ak má niekto továreň na spodnú bielizeň a chce s nami spolupracovať, nech príde," povzbudila politička, ktorá sa v ministerskej funkcii dopustila podľa médií už niekoľkých sporných výrokov.

Polemiku vyvolala Alvesová napríklad vyhlásením, že kresťanky musia byť v manželstve podriadené mužom, alebo že brazílski chlapci majú nosiť modré oblečenie a dievčatá ružové.

Rakúšania sa v prieskume vyjadrili, že si budú menej sporiť a viac si požičiavať
Rakúšania si v tomto roku odkladajú menej peňazí a viac sa zadlžujú. Vyplýva to z prieskumu, ktorý si objednala Erste Bank. Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | TASR