RADÍME: Roaming nie je regulovaný vo všetkých krajinách, pripomínajú operátori
29 | 07 | 2019 I TASR

Regulácia roamingu sa vzťahuje iba na krajiny Európskej únie, Nórsko, Lichtenštajnsko a Island, pripomínajú mobilní operátori. Pre výhodné volania a prístup internetu mimo týchto krajín odporúčajú zákazníkom dopredu sa informovať o cenách, prípadne dostupných balíčkoch služieb. 


Mobilný operátor Orange radí svojim zákazníkom, aby si mimo krajín s reguláciou roamingu aktivovali cestovateľský balík. Vhodné je tiež si kontrolovať spotrebu dát v roamingu, upozornila hovorkyňa spoločnosti Alexandra Piskunová.

Dáta sú podľa nej rovnako využiteľné v EÚ ako doma, pričom po prečerpaní určitého objemu dát zákazník môže zaplatiť roamingový príplatok. Objem dát využiteľný v EÚ bez roamingového príplatku je pre každý paušál iný.

Spoločnosť O2 ponúka v dovolenkových destináciách, ktoré nie sú súčasťou EÚ, ako napríklad Turecko či Egypt, bezplatnú službu O2 svetový roaming. „Zákazníka upozornia bezplatnou SMS správou, ak používaním dátových služieb v roamingu prečerpá istú sumu, neskôr je dátovanie aj pozastavené,“ vysvetlila hovorkyňa O2 Slovakia Terézia Molnár.

Slovak Telekom odporúča naštudovať si dostupnosť operátorov a ich cenové podmienky pre hovory, SMS a dáta. „Aj prijatý hovor býva mimo EÚ účtovaný, nie je bezplatný ako na Slovensku či v EÚ. Odchádzajúci hovor mimo EÚ býva tiež účtovaný a spravidla je drahší ako prijímaný.

SMS sa účtuje samostatne a býva drahšia ako v EÚ,“ pripomenul hovorca Slovak Telekomu Michal Korec. Zároveň tiež apeloval na fakt, že ak sú ich zákazníci zvyknutí na používanie dát, odporúčajú im aktivovať si dátový balíček.

Objednávka vraždy porokurátorov trvala aj po uväznení Kočnera
Na príprave vrážd prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho pracovali aj po tom, čo prokurátor Ján Šanta dostal obvineného Mariana K. za mreže pre kauzu miliónových zmeniek. Vyplýva to zo zistení TV JOJ, o ktorých televízia informuje na... Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | SITA