OLIGARCHOVIA SA TRASÚ: Proces s Kočnerom môže byť ich konečný umieráčik
29 | 07 | 2019 I Peter Bachan, TASR

Na Slovensku fungovala zločinecká skupina, ktorá sa skladala aj z vysokopostavených policajtov, prokurátorov a sudcov. Po pojednávaní Špecializovaného trestného súdu to vyhlásil obhajca televízie Markíza a bývalý poslanec Národnej rady Daniel Lipšic.


Táto skupina mala podľa neho dlhodobo spolupracovať nielen s organizovaným zločinom, ale aj s bielymi goliermi. "Je to veľmi smutné čítanie," zhodnotil Lipšic.


TASR sa ho opýtala na to, či táto skupina ešte existuje. Lipšic uviedol, že síce áno, existuje, ale je "výrazne paralyzovaná". „Tí sudcovia, prokurátori a policajti sú mnohí stále vo svojich funkciách,“ odpovedal.

Repčík o miliónových zmenkách nič nevie a nikdy ich nevidel
Bývalý moderátor a neskôr generálny riaditeľ TV Markíza Vladimír Repčík miliónové zmenky televízie nikdy nevidel a nič o nich nevie. Uviedol to dnes vo svojej výpovedi pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. Doplnil však, že to... Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | SITA


"To, čo som povedal na zločineckú skupinu, sa hlavne týka celkovej komunikácie zabezpečenej z mobilných komunikačných zariadení obžalovaného Kočnera," pokračuje exposlanec. Práve táto komunikácia je podľa Lipšica dôkazom organizovanej skupiny.

Marián Kočner si mal spomínanú komunikáciu z aplikácie Treema vymazať. Lipšic ale zdôraznil, že aj takto vymazané správy či celé aplikácie sa dajú obnoviť.



Slová Daniela Lipšica zazneli po pondelkovej diskusii pred senátom ŠTS, kde sa opäť riešilo, či budú komunikácie Mariana Kočnera so Štefanom Ághom a Norbertom Bödörom cez aplikáciu Threema pripustené ako dôkaz.

Objednávka vraždy porokurátorov trvala aj po uväznení Kočnera
Na príprave vrážd prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho pracovali aj po tom, čo prokurátor Ján Šanta dostal obvineného Mariana K. za mreže pre kauzu miliónových zmeniek. Vyplýva to zo zistení TV JOJ, o ktorých televízia informuje na... Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | SITA


Na argumenty obhajoby, ktorá tvrdí, že nedostala prepisy k dispozícii v dostatočnom časovom predstihu, reagoval Lipšic tak, že „jeden z obhajcov v trestnej veci Jána Kuciaka má image (kópiu - pozn. TASR) s celou komunikáciou z Threemy k dispozícii“.

Prokurátor Šanta predložil súdu ako dôkazový materiál dva prepisy z Kočnerovej komunikácie - so Štefanom Ághom, ktorý bol v minulosti spoločníkom v Kočnerovej firme Gamatex a označujú ho za Kočnerovu pravú ruku, a s podnikateľom z Nitry Norbertom Bödörom.

Kedy sa bude oboznamovať komunikácia počas procesu je podľa Šantu čisto v kompetencii súdu. "Ja tiež čakám na stanovisko senátu," vyhlásil.

Pavol Rusko odmietol komentovať obsah komunikácie podrobnejšie. Povedal, že sú to nepodstatné veci a keď príde na to čas, tak sa vyjadrí.

CHYSTÁ SA DO POLITIKY? Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar si platí reklamu na Facebooku
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, ktorý minulý rok odstúpil zo svojej funkcie, už dlhšie vyvíja aktivity na svojom Facebooku, ktoré viac než pripomínajú klasickú predvolebnú kampaň. Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Na utorkové pokračovanie pojednávania bola predvolaná aj niekdajšia spoločníčka Pavla Ruska v TV Markíza Sylvia Volzová, z objednávky jej vraždy je ale Rusko obžalovaný v inom konaní.

Predvolaný je aj riaditeľ slovenského futbalového zväzu a niekdajší majiteľ produkčného domu Forza Ján Kováčik a bývalá finančná riaditeľka Markízy Radka Doehring. Z troch svedkov sa ale zajtra dostaví iba posledná - Radka Doehring.

Kočnera a Ruska prokurátor obžaloval z toho, že „po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky, ktoré predložili ako prílohy na vydanie platobných rozkazov“.

DANKO SA UŽ NESŤAŽUJE: SNS vrazila do reklám na Facebooku takmer 20-tisíc eur!
Pamätáte sa, keď sa predseda Národnej Rady Andrej Danko sťažoval na "plný a vykúpený online priestor"? Teraz sa situácia otočila - za posledných 30 dní zaplatila SNS za facebookové reklamy takmer 20-tisíc eur. Čítať ďalej
29 | 07 | 2019 | Peter Bachan