Počet ľudí v hmotnej núdzi stále klesá, v júni sociálne dávky dostávalo 2,66 % občanov
28 | 07 | 2019 I SITA

Dávky v hmotnej núdzi dostalo na Slovensku v júni tohto roka 64 tisíc osôb. Oproti koncu mája tohto roka išlo o pokles o necelú tisícku ľudí, medziročne sa počet poberateľov týchto dávok znížil o 9,2 tisíca.


Na dávky v hmotnej núdzi bolo po zohľadnení ostatných členov rodiny v júni celkovo odkázaných 144,8 tisíca osôb, čo je 2,66 % z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. Podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov sa tak oproti koncu mája znížil o 0,03 percentuálneho bodu, medziročne išlo o pokles o 0,33 percentuálneho bodu. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najväčší podiel ľudí poberajúcich dávky v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov daného regiónu bol na konci minulého mesiaca v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica. Okres Revúca vykázal vyše 5 tisíc ľudí odkázaných na sociálne dávky.

Martin Barto: Prečo nám tu chýbajú špičkové lieky?
Národné centrum zdravotníckych informácií nedávno vydalo správu o spotrebe liekov v minulom roku[1]. Vlani zdravotné poisťovne celkovo uhradili 1,37 mld. € za lieky, čo predstavuje 265 € na poistenca. Čítať ďalej
28 | 07 | 2019


Išlo o 12,67 % z celkového počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Rimavská Sobota bolo takmer 10,2 tisíca poberateľov sociálnych dávok, čo tvorí 12,11 % z počtu obyvateľov tohto okresu. V okrese Gelnica bolo v júni 10,34 % ľudí, ktorí žili zo sociálnych dávok, čo zodpovedá 3,3 tisíca sociálne odkázaným osobám.

Najmenej sociálne odkázaných ľudí je už dlhodobo v bratislavských okresoch. Minulý mesiac bolo v piatich bratislavských okresoch na dávky v hmotnej núdzi odkázaných od 0,13 % po 0,23 % ich obyvateľov, čo predstavovalo od 83 osôb v okrese Bratislava I po 263 ľudí v okrese Bratislava II. Medzi tieto okresy sa včlenil len okres Senec, kde bolo v hmotnej núdzi 0,21 % obyvateľov, teda 186 osôb.

Eduard Chmelár: Pán Matovič, nezaťahujte ma do svojich hier
Rád by som si po náročnom roku trochu oddýchol a načerpal síl, ale niektorí čudáci vám nedajú pokoj ani na dovolenke... Dostal sa mi do rúk status, ktorý napísal Igor Matovič predvčerom. Je to znôška takých nezmyslov, že by som mohol vyvracať vetu... Čítať ďalej
28 | 07 | 2019 | Eduard Chmelár