KALIŇÁKOV COMEBACK: Popri "poľovačke" na novinárov založil dve nové firmy. To ale nie je všetko!
22 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Po dlhšej odmlke sa bývalý (a "najlepší", ako ho pravidelne vychvaľoval Robert Fico) minister vnútra Robert Kaliňák vracia na scénu vo veľkolepom štýle. 


Aktivity Roberta Kaliňáka sa v najbližších mesiacoch nebudú týkať už len právnických záležitosti - po novom už figuruje aj v straníckej firme Agentúra SMER, s. r. o..

VZBURA V SMERE POKRAČUJE: Východ neutíchol, straníci stále žiadajú odchod Fica a Kaliňáka
Na prvý pohľad sa situácia v Smere zdá byť pokojná, ale kritika členov, hlavne z východného Slovenska, stále neutícha. Čítať ďalej
14 | 07 | 2019 | Peter Bachan


V tejto firme pôsobí ako konateľ už od 25. mája. Dôvod tejto personálnej rošády je zatiaľ neznámy, tiež nie je známe, či to má súvis s Kaliňákovým pôsobením v mediálnom tíme Smeru. Ten ohlásil expremiér Robert Fico už pred pár týždňami, konkrétne na tlačovej konferencii 20. marca.

Topky oslovili Smer aj Kaliňáka, aby sa k situácii vyjadrili, reakcie sa však redakcia nedočkala.

Kaliňák v Agentúre SMER vystriedal vo funkcii konateľa Silviu Belešovú. Tá bola počas vládneho triumvirátu Fico-Mečiar-Slota hovorkyňou vlády a zároveň aj Fica. Predtým pôsobila ako hovorkyňa strany Smer, kde vo funkcii vystriedala bývalého ministra kultúry Mareka Maďariča.

Jej otec Tibor Glenda je taktiež súčasťou Smeru - aktuálne je poslancom Národnej rady.

Ficov "Parný valec z Malej Id(k)y" prevalcoval vzburu, upokojil oligarchov a napravil Pellegriniho
Ako rýchlo sa revolta v Smere začala, tak aj skončila. Každý, kto očakával Ficovo kajanie alebo drastické zmeny vo vedení Smeru, by si mal zrekapitulovať históriu všetkých rebélii, ktorým už musel predseda strany Smer-SD čeliť. Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Alexander Adamecký


Robert Kaliňák po odchode z Národnej rady veru nezaháľal - okrem jeho nového pôsobenia v Agentúre SMER založil ešte v polovici marca dve firmy.

Prvou firmou je eseročka KALLAN Legal, ktorá sa má venovať právnym službám, druhá eseročka nesie názov KALLAN Consulting.

Oblasti pôsobenia KALLAN Consulting sú pomerne široké - sprostredkovateľská činnosť v oblasti obchodu, služieb, výroby, vykonávanie činnosti podnikateľských, organizačných a ekonomických poradcov a poskytuje administratívne a počítačové služby, či reklamné a marketingové služby.

Všetky tri vyššie uvedené firmy sídlia na jednej adrese - nachádzajú sa na preslávenej Súmračnej ulici v Ružinove, kde sídli aj centrála Smeru.

Vyššie spomínaná tlačovka Roberta Fica, kde avizoval vznik mediálneho tímu, sa udiala deň potom, ako vznikli tieto nové Kaliňákove eseročky. Či je medzi tým nejaký súvis, nie je zatiaľ známe.

ZVRAT V KAUZE MARKÍZY: Prokurátor predložil súdu piatu zmenku, ktorú prezentoval ako nový dôkaz
V Pezinku na ŠTS sa dnes začal proces s Marianom Kočnerom a Pavlom Ruskom, ktorí sú obžalovaní z falšovania zmeniek. To, že prokurátor vytiahne eso z rukávu hneď prvý deň, však nikto nečakal. Čítať ďalej
22 | 07 | 2019 | Peter Bachan