Maďarské médiá sa vysmievajú z Dankovho stožiara
21 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Nový tridsaťmetrový stožiar predsedu Národnej rady a SNS Andreja Danka upútal pozornosť nielen doma, ale aj u našich južných susedov. Kritikou teda nešetrili.


Denník SME uverejnil článok, kde upozorňujú na web Alfahír. Ten informoval o Dankovom "sne", ktorý sa už čoskoro stane realitou - pred Národnou radou bude stáť monumentálny 30-metrový stožiar. O tejto téme sme vás informovali:

Dankova myseľ sa stáva čudným panoptikom: Dnes rozkázal postaviť 30-metrový stožiar pred parlament!
Plus JEDEN DEŇ priniesol prvú časť dvojdielneho rozhovoru s predsedom Národnej rady SR Andrejom Dankom. Aby toho však nebolo málo, pred parlament dá postaviť tridsaťmetrový stožiar, informuje SME. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Felvidék na to zareagoval pomerne ostro - uverejnil glosu „Politická olympiáda“, kde prirovnáva Danka k Viliamovi Šalgovičovi, komunistickému predsedovi slovenského parlamentu. Ten pôsobil ako predseda Slovenskej národnej rady už od roku 1975 až do pádu socializmu v roku 1989. Ten sa po dvoch mesiacoch od zmeny režimu, kedy sa vzdal poslaneckého mandátu, spáchal samovraždu.

Dôvodom prirovnania Felvídeku má byť ten, že podľa niektorých požadoval postavenie novej budovy parlamentu nad bratislavským hradom - veď sídlo socialistických poslancov sa musí nachádzať vyššie než sídlo uhorských panovníkov, ktorí utláčali Slovákov.

„Vtedy sme si klopali na čelo, lebo veď zemepisná výška ešte nič nevypovedá o historickej veľkosti a výnimočnosti,“ citujú Aktuality Felvídek.

Danko: Ak Smer-SD nepredloží návrh na zmeny vymáhania výživného, navrhnem to ja
Ak Smer-SD nepredloží návrh na zmeny pri vymáhaní výživného, urobí to predseda parlamentu Andrej Danko (SNS). Povedal to v rozhovore pre TASR s tým, že návrh predloží na prerokovanie do Národnej rady (NR) SR na jeseň. Po novom by mal alimenty od... Čítať ďalej
21 | 07 | 2019 | TASR


K tejto téme treba pripomenúť, že neďaleko budovy parlamentu je Dóm Svätého Martina. V tejto historickej pamiatke prebiehali korunovácie práve maďarských kráľov. V tejto súvislosti Felvídek pasívno-agresívne poznamenáva, že už expremiér Robert Fico sa snažil túto "situáciu" zmeniť tým, že dal na hradnom nádvorí postaviť sochu "kráľa" Svätopluka a tým prekryť tieň "maďarskej nadvlády".

Andrej Danko je presvedčený, že v tejto "výprave" treba pokračovať - stožiar, ktorý bude vyšší než ten v Maďarsku, je pre neho očividne prvým krokom záchrany Slovenskej republiky, píše Felvídek.

Či už je to vec prestíže, osobnej satisfakcie, dokazovania si niečoho, čokoľvek čo to je, alebo načo je to dobré, možno Danko, súdruh veliteľa Šalgoviča, vie ak vie - koho vie. Je to patetické a absurdné. Takto kriticky zhodnotil Felvídek Dankove kroky.

Beblavý a "slušná" Farská sa "náhodou" stretli v USA spoločne s americkým vojnovým jastrabom. Náhoda?
Jedna z popredných tvárí antifašistického tábora, aktivista Robert Mihály, uverejnil na facebooku fotografiu s priloženým textom, ktorý ešte poriadne rozvíri mnohé "slušné" kruhy a vytvorí nové názorové konflikty. Čítať ďalej
21 | 07 | 2019 | Peter Bachan