British Airways dočasne pozastavila lety do Káhiry ako „preventívne opatrenie“
20 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Hlavný letecký dopravca Spojeného kráľovstva prerušil všetky svoje lety na 7 dní do hlavného mesta Egypta, pričom označil tento krok za „preventívne“ opatrenie spoločnosti.


Spoločnosť British Airways pozastavila lety do Káhiry v sobotu a v tichosti oznámila zákazníkom prostredníctvom listov, prečo bola „prevencia“ potrebná. Doteraz nebolo poskytnuté žiadne oficiálne verejné vyhlásenie spoločnosti. Nešťastní cestujúci boli uviaznutí na letisku.

„Neustále kontrolujeme naše bezpečnostné opatrenia na všetkých našich letiskách po celom svete, zrušili sme lety do Káhiry na sedem dní ako preventívne opatrenie,“ uvádza list dopravcu cestujúcim.



„Bezpečnosť a ochrana našich zákazníkov a posádky je vždy našou prioritou, nikdy by sme lietadlo neprevádzkovali, pokiaľ by to nebolo bezpečné.“

Náhle prerušenie letov vyvolalo divoké špekulácie, ako napríklad to, že lety spoločnosti British Airways boli odvolané kvôli pretrvávajúcemu napätiu medzi Spojeným kráľovstvom a Iránom a situáciou v Perzskom zálive.

Stále nie je jasné, čo presne tento krok podnietilo, pretože v tomto ohľade nedošlo k žiadnym zmenám v cestovnom poriadku týkajúceho sa Egypta a Veľkej Británii. Kým dokument bol v piatok aktualizovaný Ministerstvom zahraničných vecí Spojeného kráľovstva, neboli vykonané žiadne dramatické revízie.

Poradenstvo uvádza, že „existuje zvýšené riziko terorizmu pri leteckej doprave“, ako aj „dodatočné bezpečnostné opatrenia“ pre lety z Egypta do Veľkej Británie, aj keď tieto opatrenia existujú už od marca 2017.

ESET PREKVAPIL: Spoločnosť odhalila nové verzie škodlivách softvérov. Tie má na svedomí "známa firma"
Spoločnosť Eset odhalila v období rokov 2015 až 2019 nové verzie škodlivého softvéru, spájaného s kybernetickou zločineckou skupinou Ke3chang, píše Živé. Čítať ďalej
20 | 07 | 2019 | Peter Bachan