Zisk Microsoftu za jeho štvrtý kvartál prekonal očakávania
19 | 07 | 2019 I SITA

Americká softvérová spoločnosť Microsoft za svoj účtovný štvrtý kvartál, ktorý sa skončil 30. júna, vykázala zisk 13,2 mld. USD.


Zdrojom zisku bolo z veľkej časti podnikanie v oblasti cloudových služieb. Tento segment podnikania firmy stabilne rastie a Microsoft uviedol, že v súčasnosti vytvára takmer tretinu jeho príjmov. Čistý zisk firmy za apríl až jún bol v sume 1,71 USD na akciu a zisk po úprave o jednorazové položky na úrovni 1,37 USD na akciu. Výsledkami za svoj účtovný štvrtý kvartál Microsoft prekonal očakávania trhu. Analytici oslovení v prieskume spoločnosti Zacks Investment Research v priemere odhadovali, že zisk firmy bude 1,21 USD na akciu.

Čistý zisk Microsoftu stúpol o 49 percent, ale bol to aj výsledok jednorazovej daňovej výhody v sume 2,6 mld. USD, keďže firma presunula časť svojho majetku zo zahraničných dcér do USA a Írska. Príjmy softvérovej firmy však tiež prekonali prognózy. Medziročne sa príjmy Microsoftu zvýšili o 12 percent na 33,7 mld. USD. Analytici predpovedali, že budú v objeme 32,7 mld. USD.

Instagram v niektorých krajinách na skúšku skrýva počet lajkov
Instagram sa rozhodol v niektorých krajinách na skúšku skryť počet lajkov pri jednotlivých príspevkoch. Ich cieľom je znížiť "tlak" na používateľov. V súčasnosti ľudia vidia aktuálny počet tých, ktorým sa páčil ich post, zatiaľ čo v novej... Čítať ďalej
19 | 07 | 2019 | SITA