ŠPORT: Ako dieťa sa hral na Cristiana Ronalda, teraz budú spoluhráči. De Ligt prestupuje do Juventusu
18 | 07 | 2019 I SITA

Holandský futbalový obranca Matthijs De Ligt definitívne prestúpil z Ajaxu Amsterdam do Juventusu Turín. V talianskom veľkoklube sa dohodol na podmienkach kontraktu a po úspešnom absolvovaní lekárskej prehliadky ako obligátnej náležitosti všetkých transferov podpísal so "starou dámou" kontrakt do 30. júna 2024.


Klub z metropoly Piemontu zaplatí za talentovaného stopéra sumu 75 miliónov eur. Podľa oficiálneho vyhlásenia Turínčanov je táto čiastka splatná v priebehu najbližších piatich rokov. Ajax okrem toho môže získať ďalších až 10,5 mil. eur v podobe rôznych bonusov.

De Ligt je považovaný za jedného z najtalentovanejších holandských hráčov ostatných rokov. Napriek tínedžerskému veku zastával od vlaňajška pozíciu kapitána Ajaxu Amsterdam. Pred dvomi rokmi ako sedemnásťročný debutoval v holandskej reprezentácii a stal sa tak najmladším hráčom v tíme "oranjes" od roku 1931. V najcennejšom drese doteraz odohral 17 zápasov. Predstavil sa aj 31. marca 2018 v medzištátnom prípravnom zápase v Trnave proti Slovensku (1:1).

ŠPORT: Sagan zvládol dnešnú etapu, umiestnil sa na štvrtom mieste
Peter sagan zvládol štvrtú etapu Tour de France, víťazstvo však nezískal. Umiestnil sa na štvrtom mieste. Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | Marek Molnár


Čoskoro 20-ročný De Ligt (nar. 12. augusta 1999) priznal, že pri rozhodovaní o budúcnosti zavážila aj prítomnosť Portugalčana Cristiana Ronalda v turínskom mužstve. "Keď sme ako deti hrávali futbal na lúke alebo v záhrade, vždy som si predstavoval, že som Cristiano Ronaldo," povedal De Ligt pre Voetbal International.

Práve pätnásobný najlepší futbalista sveta sa mal po nedávnom finále európskej Ligy národov 2018/2019 medzi Portugalskom a Holandskom (1:0) opýtať De Ligta, či by nechcel prestúpiť do Juventusu. "Neviem, či to tak bolo. Musíte sa ho na to opýtať," poznamenal Holanďanov agent Mino Raiola.

Prestížny manažér zabezpečil svojmu klientovi pod Alpami okrem hráčskeho rozvoja aj týždenný plat viac ako 200-tisíc eur. Súčasťou kontraktu je aj výstupná klauzula, ktorej výšku nastavili na 135 miliónov eur. Podľa Raiolu je Juventus pre De Ligta tým správnym klubom. "Nejde o to, či sme chceli alebo nechceli ešte niečo lepšie, ale ´Juve´ je preňho najvhodnejší tím. Pre obrancu, ktorý prišiel do Talianska, je dôležité, aby sa učil a postupne sa stal najlepším na svete. Tento krok bol pre jeho kariéru nevyhnutný," skonštatoval Raiola podľa webu express.co.uk.

ŠPORT: Messi na protest proti rozhodcom a korupcii bojkotoval ceremóniu na Copa América
Kapitán argentínskych futbalistov Lionel Messi po svojom vylúčení v zápase o bronz na Copa América znovu skritizoval rozhodcu a bojkotoval medailový ceremoniál. Päťnásobný najlepší hráč sveta obvinil usporiadateľov v Brazílii z... Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | František Németh