SaS: Nicholsonovej sa podarilo to, čo ešte žiadnemu inému slovenskému europoslancovi
18 | 07 | 2019 I SITA

Strana Sloboda a Solidarita tvrdí, že Lucii Ďuriš Nicholsonovej sa podarilo to, ešte žiadnemu inému slovenskému europoslancovi. Stala sa predsedníčkou výboru Európskeho parlamentu pre zamestnanosť a sociálne veci.


„Teší nás, že nominantka strany Sloboda a Solidarita získala významnú funkciu v Európskom parlamente. Očakávame, že získa nové skúsenosti v oblasti sociálnej politiky a dokáže ich zúročiť aj v prospech občanov Slovenskej republiky.

V tejto súvislosti považujeme za dôležité pripomenúť, že k jej zvoleniu napomohlo nielen to, že je europoslankyňou z členského štátu východnej Európy, ale aj to, že kandidovala za demokratickú a proeurópsku stranu," informoval hovorca strany Róbert Buček.

Nicholsonovú zvolili za predsedníčku eurovýboru pre zamestnanosť
Slovenskú europoslankyňu Luciu Ďuriš Nicholsonovú (ECR, SaS) dnes zvolili za predsedníčku výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci. Jej frakcia Európskych konzervatívcov a reformistov o tom informuje na twitteri, potvrdila to aj tlačová atašé... Čítať ďalej
18 | 07 | 2019 | SITA


Slovenskú europoslankyňu Luciu Ďuriš Nicholsonovú dnes zvolili za predsedníčku výboru EP pre zamestnanosť a sociálne veci. Zahraničné médiá upozorňujú, že o tento post sa uchádzala bývalá poľská premiérka Beata Szydlo, ani na druhý pokus však neprešla. Frakcia európskych konzervatívcov preto nominovala Ďuriš Nicholsonovú, ktorú zvolili na prvý raz.

Europoslankyňa už počas kampane avizovala, že sa chce venovať sociálnym témam na európskej úrovni. Takými sú napríklad zosúlaďovanie rodinného a pracovného života, pomoc zdravotne ťažko postihnutým občanom, ale aj aktívne starnutie a inklúzia sociálne vylúčených spoločenstiev.

Beňová bude mať v predsedníctve EP na starosti aj vzťahy so súdnym dvorom a prokuratúrou
Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) by mala ako nová členka predsedníctva Európskeho parlamentu zodpovedať aj za vzťahy s Európskym súdnym dvorom a Európskou prokuratúrou. Čítať ďalej
18 | 07 | 2019 | SITA