NAKA stopla vyšetrovanie esemesiek Šufliarskeho a Kočnera. Podľa polície nie je dôvod na trestné stíhanie
18 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Prokurátor generálnej prokuratúry Peter Šufliarsky musel kvôli správam s Kočnerom skončiť ako námestník. Po troch mesiacoch polícia rozhodla, že nie je dôvod na trestné stíhanie, informujú Aktuality.


Ako je už verejne známe, Šufliarsky ešte ako námestník generálnej prokuratúry pomerne intenzívne esemeskoval s podnikateľom Mariánom Kočnerom, ktorý teraz sedí vo väzbe a je podozrivý z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Šufliarsky sa vtedy k tejto téme postavil tak, že podľa jeho slov boli odpovede Kočnerovi "prejavom slušnosti a profesionality". Igor Matovič vtedy prišiel so závratným číslom - Šufliarsky a Kočner si mali navzájom poslať cez 400 správ. „Buď nie je kompletný, alebo úmyselne zatajoval pravdu,“ povedal Matovič na adresu Šufliarskeho. O tejto téme sme vás už informovali:

ŠKANDÁL: Šufliarsky strávil s Kočnerom dve hodiny v aute. Mali intenzívny vzťah? 430 SMS medzi nimi
28 | 03 | 2019 | Roman Suchý


V zverejnenom prepise, ktorý sa datuje na rok 2017, sa spomínajú voľby, Kočnerov trezor či dvojhodinový rozhovor Šufliarskeho a Kočnera v aute. Netreba zabúdať na to, že polícia naďalej vyšetruje možnú objednávku vraždy Šufliarskeho, ktorú si mal objednať práve Marián Kočner.

Šufliarsky tvrdí, že jeho esemesky nesúvisia s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Ešte v čase tejto kauzy sľúbil, že verejnosti zverejní celú komunikáciu, no nestalo sa tak. Čítajte viac:

Kočner nedal súhlas na zverejnenie SMS komunikácie so Šufliarskym
Zverejnenie SMS komunikácie s obvineným podnikateľom, ktorý je momentálne vo väzbe, sľúbil Šufliarsky po prevalení prípadu. Všetkých vyše 400 správ, ktoré si vymenili, chcel verejnosti ukázať. Čítať ďalej
08 | 04 | 2019 | Peter Králik/TASR


Policajný prezident Milan Lučanský nakázal preveriť túto komunikáciu, konkrétne to mala dostať priamo NAKA. Po troch mesiacoch už poznáme výsledok vyšetrovania - vyšetrovateľ celú záležitosť odmietol. Stalo sa tak ešte minulý týždeň.

„Neboli zistené také skutočnosti, ktoré by preukazovali trestno-právnu zodpovednosť,“ povedala pre Aktuality hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Šufliarsky nebol však jediný, ktorý skončil ako námestník na generálnej prokuratúre - odstúpil aj René Vanek. Stalo sa tak po tom, ako vyšlo najavo, že komunikoval s Alenou Zsuzsovou. Následne sa nadobro vzdal talára.

Zsuzsová je taktiež obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Informácie o Zsuzsovej vám prinášame na pravidelnej báze:

MIMORIADNA SPRÁVA: Zsuzsová mala pre Kočnera získať intímne fotky Andreja Danka
Bezpečnostný analytik Radovan Bránik na svojom webe uverejnil článok o aktivitách Aleny Zsuzovej. Jedna z nich sa dotýka priamo aj predsedu parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka. Čítať ďalej
01 | 07 | 2019 | Martin Sničovský


Na druhej strane, na generálnu prokuratúru sa vrátil Ladislav Tichý, ktorý skončil vo vedení Justičnej akadémie po prevalení jeho komunikácie s Kočnerom. „Tohto roku som do novinárov investoval 200-tisíc eur. By si sa posral, ako ich mám prelustrovaných," napísal Kočner Tichému ešte v novembri 2017. Čítajte viac:

Tichý, ktorý mal dôverný vzťah s Kočnerom, nastúpil na miesto rádového prokurátora
Bývalý zástupca riaditeľa Justičnej akadémie SR a bývalý námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý nastúpil v pondelok (1. 7.) na pôvodné miesto radového prokurátora odboru legislatívy a ústavného práva Generálnej prokuratúry (GP) SR. TASR o... Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | Peter Králik/TASR