Beňová bude mať v predsedníctve EP na starosti aj vzťahy so súdnym dvorom a prokuratúrou
18 | 07 | 2019 I SITA

Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) by mala ako nová členka predsedníctva Európskeho parlamentu zodpovedať aj za vzťahy s Európskym súdnym dvorom a Európskou prokuratúrou.


Ako ďalej informovala agentúru SITA, v priebehu nasledujúceho dva a pol roka bude mať okrem toho vo svojej pôsobnosti aj záležitosti týkajúce sa dopravných, podporných služieb a mobility europoslancov, takisto niektoré bezpečnostné otázky v rámci priestorov Európskeho parlamentu a jeho styčných kancelárií, či agendu sťažností v súvislosti s prípadmi možného obťažovania zamestnancov Európskeho parlamentu.

"Obťažovanie na pracovisku vôbec nie je ojedinelým javom, môže mať rôzne podoby a nevyhýba sa ani európskym inštitúciám. Jeho negatívne dopady sa týkajú predovšetkým poškodeného zamestnanca, no zároveň môžu mať nepriaznivý vplyv na veľkú časť pracovného kolektívu. Tomuto problému a jeho potláčaniu preto musí byť venovaná primeraná pozornosť,“ zdôraznila Beňová.

Europoslanci po voľbe nového predsedu a podpredsedov Európskeho parlamentu začiatkom júla v tajnej voľbe volili aj piatich kvestorov. Tí sú súčasťou nového predsedníctva EP. Jednou zo zvolených kvestoriek sa na nasledujúce dva a polročné obdobie stala aj slovenská poslankyňa Monika Beňová.

AKTUÁLNE: Monika Beňová sa stala členkou predsedníctva Európskeho parlamentu
Poslanci Európskeho parlamentu si vo štvrtok v Štrasburgu zvolili piatich kvestorov na prvé 2,5-ročné obdobie deviateho zloženia zákonodarného zboru EÚ. Novou kvestorkou sa stala aj slovenská europoslankyňa Monika Beňová z politickej skupiny... Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | TASR


Okrem členstva v predsedníctve Európskeho parlamentu je Beňová v novom legislatívnom období členkou Výboru pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín (ENVI) a náhradníčkou vo Výbore pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa (IMCO) a Výbore pre práva žien a rodovú rovnosť (FEMM).

Vo výboroch Európskeho parlamentu pôsobia aj ostatní slovenskí poslanci. Členmi výboru pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín sú aj Martin Hojsík (PS, RE) a Michal Wiezik (Spolu, EPP). Vo výbore pre občianske slobody, spravodlivosť a vnútorné veci (LIBE) sú tiež traja europoslanci – Vladimír Bilčík (Spolu, EPP), Michal Šimečka (PS, RE) a Milan Uhrík (ĽSNS). Miroslav Číž (Smer-SD, S&D) bude pôsobiť vo výbore pre medzinárodný obchod (INTA). Do výboru pre zamestnanosť a sociálne veci (EMPL) sa zaradili Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS, ECR) a Miroslav Radačovský (ĽSNS). Robert Hajšel (Smer-SD, S&D) je členom výboru pre priemysel, výskum a energetiku. Eugen Jurzyca (SaS. ECR) a Ivan Štefanec (KDH, EPP) pracujú vo výbore pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa (IMCO). Peter Pollák (OĽaNO, EPP) je vo výbore pre kultúru a vzdelávanie (CULT).

EÚ dala Slovensku najmä bezpečnosť a mier, povedala Beňová na TA3
Najdôležitejšími hodnotami, ktoré Slovensku dala Európska únia, sú bezpečnosť a mier. V nedeľnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to uviedla europoslankyňa za stranu Smer-SD Monika Beňová, ktorá z ostatných výhod vyzdvihla možnosti... Čítať ďalej
05 | 05 | 2019 | TASR