ALIANCIA ZA RODINU: Dieťa potrebuje mamu i otca, hovoria organizátori pochodu Hrdí na rodinu
17 | 07 | 2019 I Peter Králik/SITA
Predstavitelia Aliancie za rodinu chcú na sobotňajšom pochode Hrdí na rodinu ukázať, že deti potrebujú otca i mamu. Na dnešnom brífingu to uviedol hovorca aliancie Anton Chromík. "V sobotu chceme ukázať, že všetky deti túžia po mame a otcovi. Mama je nenahraditeľná, otec je nenahraditeľný," dodal. Pochod Hrdí na rodinu odštartuje v Bratislave o 14:30 na Rudnayovom námestí pri Katedrále sv. Martina. Podľa Chromíka nie sú pripravené žiadne veľké prejavy. "Sme apolitickí. S radosťou prídeme a s radosťou chceme aj odísť. Všetkých pozývame a vyzývame, aby prišli s radosťou v srdci," uviedol Chromík.

Nemajú pripravené ani žiadne transparenty, budú nimi len tričká. "Na tričkách pre deti sedí dieťa na hojdačke, kde jednou stranou hojdačky je mama a druhou otec. Tričká pre dospelých nesú odkaz, aby nám srdcia horeli láskou. Pochod je pre všetkých. Privítame každého, kto sa stotožňuje s hodnotami rodiny, nikoho nevylučujeme. Nebudú tam žiadne zástavy, len symbol rodiny," vysvetlil Chromík.

Ôsmym pochodom Hrdí na rodinu chce Aliancia za rodinu verejne vyjadriť, že rodina je skutočne úžasná a výnimočná, lebo sa v nej rodia a najlepšie vychovávajú deti, inde sa to lepšie nedá. Pre deti chystajú prekvapenie a verejnosť vyzývajú, aby prišla v červenom tričku.

V sobotu 20. júla bude aj deviaty ročník festivalu Dúhový PRIDE Bratislava. Organizátori pestrofarebného festivalu zverejnia výzvu slovenskej politickej reprezentácii a budú pre ňu hľadať podporu ľudí. Organizátori politikov vyzývajú, aby sa v predvolebných kampaniach zdržali akýchkoľvek nenávistných prejavov, nevytvárali z LGBT ľudí na základe falošných tvrdení obraz nepriateľa a kultivovali verejnú diskusiu smerom k hľadaniu riešení na zlepšenie života všetkých ľudí na Slovensku. Takisto ich vyzývajú, aby pre páry rovnakého pohlavia zákonom ustanovili podmienky na štátom uznané uzavretie ich rodinného spolužitia a formu obradu pred orgánom štátu, ktorým ho štát akceptuje. Dúhový PRIDE bude v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí od 15:00.