Pamätáte si? Spevácke trio Karla Gotta. Gerlová vysvetľuje prečo sa rozpadlo
16 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Jitka Zelenková, Jarmila Gerlova a Vlasta Kahovcová spolu dlhé štyri roky vystupovali a fungovali ako trio sprevádzajúce Karla Gotta. Lenže najavo vyšlo to, že ich vzťahy neboli až tak ružové ako sa zdá, ale naopak medzi nimi prevládala veľká rivalita. Dokonca sa jedna z nich mala vraj postarať o vyhodenie zvyšných dvoch.


"Áno. Mali sme s Vlastou Kahovcovou a Jitkou Zelenkovoú to veľké šťastie. Boli sme vtedy všetci v Lauf. Mali sme obrovské úspechy u nás, v Nemecku, ale aj v Rusku či Poľsku, " spomína Jarmila.

Lenže po štyroch sa všetko zmenilo a trio napokon skončilo.. Prečo?  "Ako by som vám to povedala? Spôsobila to Jitka Zelenková, jej túžba po sólovej dráhe. Bola presvedčená, že je z nás najlepšia, a bola to solitérka. Začali sme jej vadiť, "tvrdí Gerlova. "Vždy chcela všetkých svojich konkurentov zlikvidovať, to má vo svojej povahe. Pritom sme ju mali s Vlastou vždycky rady, " doplnila.

Koaličná kríza v Česku pokračuje. Vystrieda sociálnych demokratov v Babišovej vláde nakoniec Okamura?
V susednom Česku zúri koaličná kríza už pár týždňov, riešenie je zatiaľ v nedohľadne. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Počas svojej kariéry naspievala Jarmila so Slavíkom aj dva duety, "Kto teraz má ťa rád a Duet milostný. To vraj nemohla Zelenková predýchať. "A tak sme proste skončili," hovorí. "A tak sme my s Vlastou vyleteli, namiesto nás prišlo do zboru ku Karolovi pár chlapov, Lída Nopová - a samozrejme Jitka. A tej potom začal Karel dávať na pódiu sóla. "

Čo na to Gott? "Ale Karel sa staral o seba a o tomto vôbec nerozhodoval, nemal na to čas ani hlavu, tomu bola zmena už predložená," mávla rukou speváčka, ktorá po rozpade tria na dvadsať rokov emigrovala do Nemecka, keďže bola zdrvená a chcela preč. "Zostala som s piatimi tisíckami a päťročným dieťaťom sama a vlastne sa dostala na mizinu," priznala s tým, že v zahraničí robila rôzne práce dokonca aj upratovačku..

Karolovi za zlé nič nedáva, a nehnevá sa na neho, dokonca majú spolu dobrý vzťah. Okrem Zelenkovej tej vraj krivdu zatiaľ nedokázala odpustiť. Dokonca jej to raz aj vyčítala. "Jo, až ale po rokoch. Napísala som jej nedávno esemesku, ktorú mi nikdy nevyvrátila. A od tej doby sa nebavíme, "dodala pre Aha! Jarmila.

Technická chyba spôsobila odstavenie európskeho satelitného GPS
Veľká technická chyba spôsobila, že európsky satelitný navigačný systém je od piatku vypnutý, pričom väčšina satelitov napája systém Galileo. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | Marek Molnár