Pakistanskí novinári vstúpili do celoštátneho štrajku proti cenzúre
16 | 07 | 2019 I TASR

Pakistanskí novinári zvolali na utorok celoštátne protesty, aby vyjadrili nesúhlas s rozsiahlou cenzúrou zo strany vplyvných bezpečnostných zložiek krajiny, veľkým prepúšťaním v dôsledku rozpočtových škrtov a niekoľkomesačnými omeškaniami vo vyplácaní miezd, píše agentúra AP.


Utorňajšie zhromaždenia, ktoré nesú názov Deň protestov, organizujú pakistanské novinárske odbory. Podľa ich predsedu sú utorňajšie protesty iba "začiatkom protestného hnutia".
Novinári, ktorí zažívajú najťažšie obdobie v dejinách svojej krajiny, sa rozhodli "bojovať s bezprecedentnou cenzúrou", uviedli odbory.

Čína opäť nesúhlasí s tvrdením D. Trumpa
Čína odmietla najnovšie tvrdenia amerického prezidenta Donalda Trumpa, že Peking nevyhnutne potrebuje obchodnú dohodu s USA, pretože rast čínskej ekonomiky sa neustále spomaľuje. Podľa Pekingu je takého vyhlásenie "úplne zavádzajúce" a dohodu v... Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | TASR


Novinári a obhajcovia slobody tlače tvrdia, že pakistanská armáda tlačí na médiá, aby zo svojho pokrývania odstránila kritiku. Novozvolená vláda zároveň zmenšuje rozpočty vyčlenené na reklamu a tým znižuje kľúčový zdroj príjmov pre súkromné noviny a televízne stanice.