Odstúpi Merkelová kvôli zdravotným problémom?
16 | 07 | 2019 I František Németh

Zdravotný stav politikov je verejnou známou, zhodli sa pre český Blesk politológ Alexander Tomsk a neurológ Martin Ján Stránský. Lekár poukázal, čo je pravdepodobnou príčinou opakovaných trašiek nemeckej kancelárky Angely Merkelovej na verejnosti. Politológ zmienil, za akých podmienok by mala politička odstúpiť z funkcie. 


Podľa neurológa Stránského je príčinou triašok Angely Merkelovej pravdepodobne silný stres a zaťaženie. Podľa Stránského sa podobné situácie môže opakovať. "Takéto triašku fungujú tak, že najprv podvedome a potom vedome mozog začne vyhľadávať a báť sa určitých stereotypických situácií. Takže toto by sa jej nestalo, keby napríklad sedela alebo bola sama, "vysvetlil neurológ.

Zdravie vrcholných politikov podľa Tomského aj Stránského nieje súkromná vec. "To vie každý, že to tak má byť, aj keď to tak veľakrát nie je," povedal politológ Tomsk. "Súkromie viacmenej začína tam, kde verejný vplyv končí. Ich (politikov) rozhodovanie má veľký impakt na nás všetkých," podotkol neurológ Stránský.

VIDEO: Angela Merkelová dostala už tretí záchvat triašky za tri týždne. Čo sa to s ňou deje?
Nemecká kancelárka Angela Merkelová utrpela počas prijatia fínskeho premiéra ďalší záchvat triašky. Čítať ďalej
10 | 07 | 2019 | František Németh


"Bolo by zaujímavé vidieť, či bude nejaká ďalšia štátna prehliadka alebo jednoducho nejaké vystupovanie, kde zase bude hrať hymna a bude zase stáť takto verejne, či to zvládne," pozdvihol Martin Jan Stránský. "Ešte jedna alebo dve takéto situácie a (Angela Merkelová) musí podať demisiu," prihodil Alexander Tomsk.

Angelu Merkelovú počas posledných troch týždňov už tri krát na verejnosti premohla triaška. Politička sa rozklepala zakaždým na necelé dve minúty, vždy postojačky počas oficiálnych politických stretnutí. Zakaždým následne oznámila, že je v poriadku.

Reformovanie EÚ by nemalo zablokovať rozšírenie o balkánske krajiny, tvrdí Merkelová
Postoj francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, podľa ktorého Európska únia nemôže prijať ďalších členov, pokým nezefektívni svoje riadiace mechanizmy, nemusí znamenať odloženie vstupu balkánskych krajín. Uviedla to v piatok nemecká kancelárka... Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | TASR