Komentár Anny Belousovovej: Čaputová - holubica mieru, alebo vrabčiak NATO?
16 | 07 | 2019 I Anna Belousovová

Priznám sa, že už začínam mať žalúdočnú neurózu pred každou ohlásenou zahraničnou cestou našej pani prezidentky.


Doteraz hlava nášho štátu absolvovala štyri zahraničné cesty , ktoré majú jasnú výpovednú hodnotu. Ani na jednej z nich nezabudla deklarovať priam zväzácku oddanosť hodnotám liberálnej demokracie a NATO.

A rovnako tiež si nenechala ujsť príležitosť kopnúť si do Ruska . Už sa natíska myšlienka: Koho v zahraničí zastupuje pani prezidentka, Slovensko , či NATO ?  Mne  jej rétorika pripomína viac generálneho tajomníka NATO .

Ak by naozaj chcela byť prezidentkou všetkých občanov Slovenska, ako to tak často pred voľbami deklarovala, mala by pri svojich vyjadreniach brať do úvahy fakt , že drvivá väčšina Slovákov ( okolo 80% ) si želá mať dobre vzťahy s Ruskom.

Ale zrejme v jej prípade platí : voľby sa skončili, na sľuby zabudnite. Teraz sa ukazuje práva tvár hlavy nášho štátu.  A nie je to žiadna holubica mieru , ale malý , pechoriaci sa vrabčiak NATO.

Ako sa vyjadrila počas oficiálnej návštevy v Poľsku, Rusko vraj nerešpektuje nejaké pravidlá. Aké a kto ich stvoril?  USA? Západná Európa?  A o čom sú tieto pravidlá?  O tom že napríklad NATO môže bez súhlasu Bezpečnostnej rady OSN bombardovať ľubovoľnú krajinu len na základe vymyslených dôvodov a klamstiev?!

Vážená pani prezidentka , mali by ste vedieť , koho vojenskými základňami je prešpikovaná celá Európa a väčšina sveta ! Rusko to určite nie je! Je to NATO.  Odkiaľ kam smerujú vojenské konvoje ?!

Idú zo západu na východ . Nie naopak pani prezidentka! Podľa Čaputovej sa treba zomknúť pod krídlami NATO, kvôli "aktuálnym vzťahom s Ruskom."  Toto vyjadrenie považujem za vrchol cynizmu.

Krajiny NATO intenzívne provokujú Rusko presunmi vojenskej techniky a manévrami pri ruských hraniciach a potom jeho oddaná fanynka v podobe našej prezidentky straší ruskou hrozbou a záchranu vidí " pod krídlami NATO ".

Zabudla však povedať, že NATO je agresor a tie jeho krídla nás neochránia . Naopak pre ochranu tzv.západných demokracii vytvárajú z nás nárazníkovú zónu pre prípad konfliktu s Ruskom. A ako vidno aj z vyjadrení pani prezidentky a ostatných politikov šíriacich stále intenzívnejšie nenávistné posolstvá voči Rusku, tento konflikt nie je až taký nereálny...