Izraelská spoločnosť špehujúca Palestínčanov vyhlásila, že pracuje len s „demokratickými krajinami“
16 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Izraelská spoločnosť na rozpoznávanie tváre, ktorá tajne sleduje Palestínčanov na Západnom brehu, prehlásila, že spolupracuje len s „demokratickými krajinami“. Práve oni však ironicky odmietajú porušovanie ľudských práv Izraela, voči Palestínčanom.


Anyvision Interactive Technologies je spoločnosť s financovaním od spoločnosti Microsoft, ich softvér na rozpoznávanie tváre používa izraelská armáda na kontrolovanie stanovísk na Západnom brehu, čo umožňuje vojakom ľahko preveriť, či Palestínčania majú pracovné povolenia.

Generálny riaditeľ tejto spoločnsoti Eylon Etshtein prehlásil: „Tieto systémy predávame iba do demokratických krajín so stabilnou vládou", ďalej oznámil, že Číne ani Rusku nič nepredávajú.

Odmietnutie krajín ako Čína a Rusko zo strany spoločnosti Anyvision je v rozpore so skutočnosťou, že jej softvér tajne používa izraelská armáda na špehovanie Palestínčanov na Západnom brehu, ktorý je pod izraelskou okupáciou a podlieha izraelskému dohľadu, aj napriek tomu, že toto územie patrí Palestínčanom.

Technická chyba spôsobila odstavenie európskeho satelitného GPS
Veľká technická chyba spôsobila, že európsky satelitný navigačný systém je od piatku vypnutý, pričom väčšina satelitov napája systém Galileo. Čítať ďalej
16 | 07 | 2019 | Marek Molnár


Izrael bol obvinený z porušovania ľudských práv voči Palestínčanom, kvôli sledovaniu a rozširovaním izraelských základní na Západnom brehu, týmto správaním porušuje pravidlá OSN a Štvrtý Ženevský dohovor.

Izrael má pre svojich občanov demokratické voľby, avšak nie každý z viac ako 13 miliónov ľudí má toto právo, napríklad Palestínčania na Západnom brehu, vrátane východného Jeruzalema, hlasovať nemôžu.

https://www.hlavnydennik.sk/2019/07/16/talianska-policia-zaistila-%e2%80%8b%e2%80%8bbalisticku-raketu-zbrane-a-neonacisticky-material-v-zatahu-na-krajne-pravicovych-militantov/