ESET podal ďalšiu žalobu, tentokrát na Harabina. Ten si z toho ťažkú hlavu nerobí
14 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Spoločnosť ESET sa rozhodla podať ďalšiu žalobu v súvislosti s ich údajným angažovaním sa v politike.


Prvá žaloba, o ktorej už verejnosť vie, bola smerovaná na poslanca vládneho Smeru-SD Ľuboša Blahu. Až teraz sa ukazuje, že v ešte pred Blahom sa mali zamerať na sudcu Najvyššieho súdu Štefana Harabina.

Žaloba sa má týkať jeho statusu na sociálnej sieti Facebook, kde sa spomína aj táto časť: "Spoločnosť ESET sa výrazne politicky angažuje. Vytvorili politické hnutie a jeho podpredsedníčka sa uchádza o prezidentský palác."

VZBURA V SMERE POKRAČUJE: Východ neutíchol, straníci stále žiadajú odchod Fica a Kaliňáka
Na prvý pohľad sa situácia v Smere zdá byť pokojná, ale kritika členov, hlavne z východného Slovenska, stále neutícha. Čítať ďalej
14 | 07 | 2019 | Peter Bachan


"Môžeme potvrdiť, že na pána Štefana Harabina bola podaná žaloba, ktorá súvisela s jeho nepravdivými a nepodloženými výrokmi na adresu spoločnosti ESET ešte počas prezidentskej kampane," potvrdil pre Plusku PR Manager firmy ESET Peter Blažečka.

ESET mu zaslal predžalobnú výzvu, kde od neho žiadali stiahnutie "nepravdivých a poškodzujúcich informácií o spoločnosti ESET na sociálnej sieti". To ale Harabin, ako inak, neurobil.

Spoločnosť teda podala žalobu na bratislavský okresný súd V., ktorý ale nebol príslušným súdom. Po Harabinovej námietke bude spor riešiť Okresný súd Bratislava II., pojednávanie ešte nevytýčili.

Karel Gott ukázal, že je napriek jeho veku stále vo forme! Prezradil tiež, komu vďačí za jeho šťastie
Dnes, 14. júla má Karel Gott jubilejné 80. narodeniny, a tak je samozrejmosťou na programe dňa otázka, ako ich oslavuje. Čo prezradil jeho fanúšikom? Čítať ďalej
14 | 07 | 2019 | Ján Prokop


"Veľmi sa teším na tento súd. Je to spor, na ktorom preukážem spôsob financovania a mechanizmus podnikania ESETu," cituje Pluska Harabina.

Sudca Najvyššieho súdu plánuje "veľké odhalenia". "Ako si tu ESET kupuje funkciu prezidenta, ako si chce kúpiť funkciu predsedu vlády, a ako by si možno chcel kúpiť aj súdy," uvádza sa ďalej v článku.

Treba podotknúť aj to, akého právneho zástupcu si vybral ESET - Harabin sa na neho podľa jeho vlastných slov teší, má na to aj dôvod. "Je ním Kamenec a všetky svoje súdne spory so mnou už prehral."

Harabin sebavedomo okomentoval aj advokáta ESETu: "Teším sa aj na advokáta, ktorý ich zastupuje. Je ním Kamenec a všetky svoje súdne spory so mnou už prehral."

ESET si však stojí za tým, že má pravdu a neplánuje odstúpiť. Jediné čo, softvérová firma od neho chce, je ospravedlnenie a zastavenie (podľa nich) bezdôvodných útokov na ich spoločnosť. "Keďže k tomuto nedošlo, bola podaná žaloba. Ide o súčasť právnych krokov, ktoré sme podnikli s cieľom ochrániť dobré meno spoločnosti ESET," prezradil pre Plusku Blažečka.

MIMORIADNA SPRÁVA:Futbaloví chuligáni z Ventúrskej boli odsúdení na pol roka väzenia
Štyria Holanďania a traja Poliaci boli odsúdení za prečin výtržníctva na nepodmienečný trest odňatia slobody v dĺžke šiestich mesiacov a na tri roky trestu vyhostenia z územia Slovenskej republiky. Voči trestnému rozkazu Okresného súdu Bratislava I... Čítať ďalej
14 | 07 | 2019 | tasr