V dôsledku krvavého rituálu v kanadských horách zomrel Čech
13 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Kanadské médiá peiniesli informáciu o smrti českého turistu, ktorý neprežil pád na jednom z tunajších štítov. Podľa dostupných informácií je obeťou nešťastia Vladimír P. (58), ktorý v severoamerickej krajine dlhodobo žil. Miestni tvrdia, že v osudný deň na hore praktizoval prastarý obrad zahŕňajúci krvavé obetovanie.


Patdesiatosemročný Čech sa zrútil pri výstupe na horu Crowsnest (2,785 m. N. M.) v južných kanadských  horách neďaleko mesta Coleman v Alberte. "Môžeme potvrdiť smrť jedného českého občana v Kanade. Viac informácií o prípade nebudeme v tejto chvíli zverejňovať," povedala hovorkyňa MZV Zuzana Štíchová.

Úradník OSN navrhol izoláciu Izraela kvôli porušovaniu ľudských práv. Na oplátku mu Izraelci zakázali vstup do krajiny, opäť
Michael Lynk, nezávislý výskumník OSN, povedal, že krajiny celého sveta by mali zvážiť zníženie ekonomických, politických a kultúrnych väzieb s Izraelom - dôvodom je vyjadrenie podpory Palestíne. Čítať ďalej
13 | 07 | 2019 | Marek Molnár


Podľa miestnych úradov pri výstupe na horu muža sprevádzali dvaja ďalší ľudia. Tí pravdepodobne o pol piatej podvečer privolali na miesto pomoc, a pod horu okamžite vyrazila záchranná služba. Čoskoro našli mužove telo, bohužiaľ už bez známok života.

Kanadské úrady krátko nato oznámili, že nebudú publikovať totožnosť českého turistu. Podľa miestnych je ale mŕtvym Vladimír P., ktorý dlhodobo v Kanade žil. Okrem iného o jeho smrti svedčia príspevky na sociálnych sieťach, kde mu ľudia vzdávajú hold.

Vladimír P. bol podľa mnohých skúseným horolezcom, a okrem iného mal vraj blízko k tunajším domorodým národom. Niektorí dokonca tvrdia, že bol zástancom prastarého rituálneho obradu, ktorému miestni hovoria Slnečné tance.

Blesk.cz


Starodávny obrad bol už skôr úradmi zakázaný, pretože sa pri ňom praktizujú rôzne krvavé obete. Vladimír P. podľa komentárov patril medzi tých, ktorým sa hovorí "piercer". Takýto vyznávači si pri obrade v agónii nechávajú vpichovať piercingy do rôznych častí tela tak, aby priniesli bolestnú obeť bohom. Okrem iného aj do bradaviek. Práve tento rituál mal Vladimír na hore vykonávať v osudný deň.

Investorov lákajú kryté dlhopisy bánk na Slovensku
Zahraniční investori majú záujem o kryté dlhopisy slovenských bánk. Podľa odborníkov za tým možno hľadať stabilitu bankového sektora, ale aj ponúkaný výnos pre investorov. Banky zase takýmto spôsobom získavajú zdroje na úverovanie... Čítať ďalej
13 | 07 | 2019 | TASR