Polícia v Paríži mala rušnú noc, futbaloví výtržníci to prehnali s oslavou výhry
13 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Polícia v Paríži sa stretla s alžírskymi výtržníkmi, ktorí sa vybrali do ulíc, aby oslávili postup alžírskeho tímu v Africkom pohári, žiaľ to oslavovali rabovaním a vandalizmom.


Alžírsko porazilo Pobrežie Slonoviny 4-3 na penálty po predĺžení z remízy 1-1. Hneď ako sa Alžírsko dostalo do semifinále turnaja, tak tisíce futbalových fanúšikov zostúpili na Champs-Elysees, aby oslávili víťazstvo.





Polícia bola okamžite nasadená do centra Paríža, aby udržala poriadok, ale ani to nezastavilo rušenie dopravy v tejto oblasti. Ohňostroje a trúbenie rohov potopili snahu bezpečnostných služieb na udržanie poriadku.





Skutočné napätie začalo okolo jedenástej hodiny hodením Molotov koktailu na policajné hliadky. Ozbrojené sily reagovali slzným plynom a gumenými nábojmi, aby zastavili dav pred vandalizáciou automobilov a rabovaním obchodov. Minimálne päť ľudí bolo zatknutých.

Počet obetí z lodného nešťastia pri tuniskom pobreží stúpol na 58
Na 58 mŕtvych stúpol počet obetí z lode prevážajúcej afrických migrantov, ktorá sa minulú stredu potopila vo vodách Stredozemného mora pri brehoch Tuniska. Čítať ďalej
12 | 07 | 2019 | TASR