Podvodníci okrádajú aj invalidov. Pomôcť im môže špeciálne vycvičený pes
13 | 07 | 2019 I Marek Molnár

„Máme informácie, že niektoré výcvikové školy sú schopné fyzickým osobám s ťažkým zdravotným postihnutím odovzdať psa so špeciálnym výcvikom, ktorý môže poškodiť túto osobu,“ prezradila hovorkyňa ministerstva práce Barbora Petrová.


Zástupcovia ministerstva práce upozornili aj na problémové prípady, pričom za kvalitu psa a jeho špeciálny výcvik zodpovedá výcviková škola.


Cvičiteľka Virágová povedala, že keď sa pes dostane k zdravotne postihnutému človeku, je možné, že nastanú nielen problémy, ale tiež sa môže stať aj nejaký druh nešťastia. Zodpovednosť cvičiteľa je o to vyššia, pričom v zákone chýbajú jednoznačné vymedzenia. Žiaľ, takto špeciálne  vycvičeného psa je veľmi ťažké reklamovať.

Polícia v Paríži mala rušnú noc, futbaloví výtržníci to prehnali s oslavou výhry
Polícia v Paríži sa stretla s alžírskymi výtržníkmi, ktorí sa vybrali do ulíc, aby oslávili postup alžírskeho tímu v Africkom pohári, žiaľ to oslavovali rabovaním a vandalizmom. Čítať ďalej
13 | 07 | 2019 | Marek Molnár


Treba si poriadne preveriť výcvikovú školu, keďže len polovica psov vo výcviku sa podľa štatistiky nakoniec stane vodiacimi. Kritériá sú veľmi prísne – výborné zdravie, zvládnuteľný temperament a bezproblémové povahové vlastnosti.

Náklady na výcvik jedného psa sa na Slovensku pohybujú okolo 20-tisíc eur.

Podľa zákona je výška príspevku na psa so špeciálnym výcvikom maximálne 7 302,67 eur. Ide o jedinú kompenzačnú pomôcku, pri ktorej je možné poskytnúť peňažný príspevok na kúpu pomôcky až vo výške 100 percent maximálnej zohľadňovanej ceny pomôcky.

Ak je potrebné, aby budúci majiteľ získal vedomosti, zručnosti a schopnosti na používanie pomôcky, môže dostať príspevok v maximálnej výške 8630,42 eur.

Drobný venoval Gottovi dojemnú pieseň. Chcel by mu ju najradšej dať do vlastných rúk, no nemôže!
Hoci ich vzťah v poslednej dobe nieje práve najlepší, Milan Drobný na Karla Gotta stále nezanevrel a poprial mu všetko najlepšie k narodeninám. Dokonca mu zložil aj novú pieseň. Čítať ďalej
13 | 07 | 2019 | Ján Prokop