KRIMI: Nadrogovaný slovenský motorista v Rakúsku chcel ujsť policajtom, narazil do pumpy
12 | 07 | 2019 I TASR

 Vodič osobného auta identifikovaný ako 28-ročný Slovák narazil vo štvrtok do stojanu čerpacej stanice v hornorakúskom meste Traun, keď unikal vysokou rýchlosťou policajnej hliadke. Ukázalo sa, že muž bol pod vplyvom alkoholu a drog, pričom nemal platný vodičský preukaz a jeho vozidlo nebolo schválené do premávky, informovala tlačová agentúra APA.


Policajná hliadka v Traune sa snažila Slováka zastaviť po tom, ako si všimla jeho neobvyklý spôsob jazdy. Po zapnutí majákov však vodič "šliapol na plyn", prerútil sa cez zónu s obmedzenou rýchlosťou a unikal smerom na susedné mesto Linz.

Prenasledovaný motorista nakoniec náhle zabočil k čerpacej stanici, avšak stratil kontrolu nad vozidlom a narazil do stojanu, pričom ho celý vytrhol zo zeme. Prítomný chodec sa zachránil "v poslednej sekunde" tým, že odskočil do strany, uviedla APA s odvolaním sa na vyhlásenie hornorakúskej polície.

Slovák chcel po náraze pokračovať v úteku pešo, policajti ho však dolapili, keď sa potkol na obrubníku a spadol. Pri zatýkaní kládol značný odpor.

Pri následnej skúške sa zistilo, že mal v sebe zhruba jedno promile alkoholu. Muž sa tiež priznal, že pred jazdou požíval metamfetamín, uviedol spravodajský portál Oberösterreichische Nachrichten. Polícia v danom prípade rieši taktiež nález bieleho prášku v aute zatknutého Slováka.

Nemecko musí zabezpečiť návrat príbuzných bojovníkov IS zo Sýrie, rozhodol súd
Nemecká spolková vláda je povinná dopraviť naspäť do Nemecka príbuzných extrémistov, ktorí bojovali po boku organizácie Islamský štát (IS) na Blízkom východe. Správny súd v Berlíne o tom rozhodol v súvislosti s deťmi a ich matkami nemeckého pôvodu,... Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | TASR