Z. Čaputová s V. Orbánom vyzdvihli význam Vyšehradskej štvorky
11 | 07 | 2019 I TASR

Význam spolupráce Vyšehradskej štvorky (V4) vyzdvihli vo štvrtok v Budapešti slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, informovala o tom agentúra MTI.


Premiér na schôdzke, ktorá sa konala po rokovaní s prezidentom Jánosom Áderom, ocenil, že jedna z prvých zahraničných ciest slovenskej hlavy štátu po nástupe do funkcie viedla práve do Maďarska. Orbán zdôraznil, že maďarsko-slovenské vzťahy sa od roku 2010 postupne zlepšujú a že tieto krajiny dosiahli spolu vynikajúce výsledky.

Orbán sa s Čaputovou zhodli v tom, že vyšehradská spolupráca je strategickou záležitosťou pre strednú Európu, a to najmä v terajších časoch, keď sa v Európskej únii diskutuje o najdôležitejších otázkach budúcnosti kontinentu, citovala MTI Orbánovho hovorcu Bertalana Havasiho.

Čaputová v Maďarsku kritizovala orbánovu politiku a vyzdvihovala liberálnu demokraciu
Maďarsko so Slovenskom spája to, ako obyvatelia oboch krajín vnímajú členstvo v Európskej únii - teda vysoká podpora členstva v EÚ, povedala vo štvrtok v Budapešti po schôdzke s prezidentom Maďarska Jánosom Áderom slovenská prezidentka Zuzana... Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | TASR