Súd nariadil odškodnenie teroristu z Paríža. Francúzsko porušilo jeho práva, neuveríte dôvod!
11 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Francúzsky súdny systém sa dostal pod paľbu, nariadil štátu aby zaplatil 500 eur jednému pozostalému páchateľovi teroristických útokov z roku 2015, za porušenie jeho súkromia.


Útočník narodený v Belgicku bol umiestnený pod dozorom 24 hodín denne, 7 dní v týždni po tom, čo v apríli 2016 dorazil do väzenia s maximálnou ochranou Fleury-Mérogis. Stalo sa tak nadväznosti na rozkaz ministra spravodlivosti Jean-Jaques Urvoisa, ktorý umožnil nahrávanie väzenských ciel veľmi nebezpečných zločincov.

Salah Abdeslama bol v roku 2017 umiestnený pod neustály dohľad pred prijatím zákona, ktorý tento dohľad určil za nezákonný, píše Le Figaro.



Na príkaz ministra spravodlivosti potom vzniesol námietky Frank Berton, právnik Abdeslamu, ktorý tvrdil, že opatrenia dohľadu porušujú jeho právo na súkromie. V júli 2016 súd vo Versailles túto námietku zrušil, pretože krajina prijala nový protiteroristický zákon, ktorý okrem iného umožňuje neustály dohľad nad väzňami považovaných za nebezpečných pre spoločnosť.

Po následnej výzve Bertona správny súd vo Versailles odsúdil tento dohľad, keďže predchádzal zákonu, a nariadil vláde aby zaplatila 500 EUR, čo Abdeslam údajne odmietol prijať.

Biely dom odmietol pozvať autora 'antisemitskej' karikatúry Sorosa, Bena Garrisona, na mediálny samit
Karikaturista Ben Garrison bol stiahnutý zo zoznamu pozvaných na samit sociálnych médií Bieleho domu po sťažnostiach na jeho očividne „antisemitskú“ karikatúru, na ktorej nakreslil kontroverzného finančníka Georgea Sorosa ako bábkového... Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | Marek Molnár