Porošenka musela zachraňovať pred skandujúcim davom ochranka (VIDEO)
11 | 07 | 2019 I František Németh

"Olúpil armádu, okradol každého!"Porošenko bol vyhnaný z predvolebného mítingu v Zakarpatskej oblasti za výkrikov "Hanba!".


V meste Svaľava v Zakarpatskej oblasti bol bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko vyhnaný miestnymi obyvateľmi z volebného zhromaždenia za výkrikov pre obvinenia z korupčného škandálu v Ukroboronpromu.

"Hanba! Hanba!," kričal dav. "Zlodej okradol armádu, okradol každého z nás!," ozývalo sa.



Ako je vidieť na zázname, pobúrený Ukrajinci blokujú priechod bývalému prezidentovi, niekto sa ho dokonca pokúsil chytiť za sako. Porošenka z nahnevaného davu nakoniec zachránila bezpečnostná služba. A ľudia, ktorí okolo neho kričali, ho obvinili z krádeže, výkriky sprevádzali obscénnym jazykom.

Porošenko išiel do Zakarpatskej oblasti s volebným programom svojej strany Európska solidarita. Navštívil Mukačevo, bol s hanbou vyhnaný zo Svaľava a potom pokračoval do Chustu a tiež plánuje navštíviť Užhorod.

FICO STRAŠÍ POVOLEBNÝM PATOM: Opäť kritizoval celú opozíciu, najmä Kisku
Predseda strany Smer-SD a expremiér Robert Fico si myslí, že Slovensko bude po parlamentných voľbách v roku 2020 v patovej situácii. Nevylučuje ani opakované hlasovanie. Hovoril o tom na tlačovej konferencii v Kostolných Kračanoch. Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | TASR