Biely dom odmietol pozvať autora 'antisemitskej' karikatúry Sorosa, Bena Garrisona, na mediálny samit
11 | 07 | 2019 I Marek Molnár

Karikaturista Ben Garrison bol stiahnutý zo zoznamu pozvaných na samit sociálnych médií Bieleho domu po sťažnostiach na jeho očividne „antisemitskú“ karikatúru, na ktorej nakreslil kontroverzného finančníka Georgea Sorosa ako bábkového majstra.


Karikatúra ukazuje Sorosa ako majstra bábkara, ktorý ovláda vtedajšieho národného bezpečnostného poradcu McMastera a generála v dôchodku Davida Petraeusa.

Nad Sorosom sa k tomu nachádza rameno ďalšieho bábkara označeného ako "Rothschildovci." Novinár Yashar Ali twítol v utorok ráno informoval o tejto karikatúre jeho publikum v zmysle, že "Rothschildovci" bola tá "vulgárna" časť tejto karikatúry. Aliho fanúšikovia neboli v tomto jednotní a názory sa delili medzi zmätené, rozzúrené a na tie so zdravou dávkou sarkazmu.



Garrison bol z rozhodnutia Bieleho domu sklamaný. Rozhodol sa to teda verejne oznámiť, aj keď sa pôvodne zaviazal, že bude o tejto skutočnosti mlčať. Rozhodnutie prišlo po tom, ako Biely dom túto informáciu zverejnil aj oficiálne.

Každému, kto má zdravý rozum, je hneď jasné, že nie som antisemita,“ dodal na záver Garrison.

„Neberte nám migrantov“ V Lipsku sa strhli nepokoje, pre deportáciu migranta
V nemeckom Lipsku sa strhol relatívne pokoný protest, ktorý napokon vyústil do násilného stretu protestujúcich s políciou. Protesty začali pokojnou demonštráciou, keď niekoľko obyvateľov Lipska obkľúčilo hliadkové auto polície a zabarikádovali... Čítať ďalej
11 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič