Výbuch palivovej cisterny premenil noc na deň (VIDEO)
10 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Obrovská ohnivá guľa pohltila viaceré budovy v západnej časti Kapského mesta, Worcester, v Južnej Afrike. Výbuch palivovej cisterny v skorých ranných hodinách otriasol celým mestom a plamene bolo vidieť odvšadiaľ. Predbežné správy naznačujú, že palivový tanker zasiahol elektrický drôt, ktorý spôsobil masívnu explźiu. Tá rozžiarila nočnú oblohu nad celým mestom.





Vozidlo sa údajne v dôsledku výbuchu prevrátilo a len akoby zázrakom neboli hlásené žiadne úmrtia. Niekoľko hasičov bojujúcich s požiarmi však utrpelo zranenia. 


Video očitého svedka zo scény ukazuje, že viacerí vodiči otáčajú pri pohľade na samotný rozsah explózie a výšku plameňov. 





Miestni obyvatelia hlásili silný výbuch a citili vlnu explózie asi päť kilometrov od epicentra. 


„Môžeme potvrdiť, že pri vjazde do mesta explodoval kamión, ale nie sme si istí rozsahom poškodena, ani tým, či bol niekto pri výbuchu zranený. Polícia a záchranné služby sú na mieste a incident vyšetria,"  povedal hovorca Worcesterskej polície, kpt. Lindikhaya Mkhontwana.


Výbuch nastal v blízkosti poľnohospodárskej benzínovej stanice približne o 6 hodine ráno, miestneho času. "V tejto fáze je ťažké povedať, čo spôsobilo výbuch," povedal policajný šéf Kenny Africa. „Táto oblasť bola uzavretá a hasiči sa snažia uhasiť plamene. Kvôli silnému požiaru sa nemôžeme dostať k miestu celého incidentu,“ dodal.