MINÚTY HRÔZY: Počas letu sa motor lietadla rozpadol pred očami cestujúcich (VIDEO)
10 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Cestujúci spoločnosti Delta Airlines zachytil na video hrôzostrašné zábery vážne poškodeného motora, ktorý spôsobil núdzové pristátie a hrozne vystrašil cestujúcich.


Logan Webb sa podelila o intenzívny záznam na svojom Twitteri, ktorý ukazuje úplne oddtrhnutý celý diel motora počas letu. Navyše bol motor až desivo hlučný s ohnivou žiarou vo vnútri turbíny. Toto by nechcel vidieť žiadny cestujúci zo svojho sedadla počas letu. 



Vo vyhlásení Delta Airlines uviedla, že let č.1426 z Atlanty do Baltimore so 148 cestujúcimi na palube, bol nútený núdzovo pristáť v Severnej Karolíne. Nikto nebol pri incidente zranený. Delta skromne opísala, že išlo o „ problém s jedným z motorov lietadla“.


Delta sa cestujúcim ospravedlnila za nepríjemnosti a ponúkla im poukaz na jedlo v hodnote 30 USD. Zdá sa však, že niektorí môžu potrebovať viac ako jedlo, aby nahradili túto hrôzostašnú skúsenosť. 


Cestujúci v rôznych vyhláseniach uviedli, že „ počuli a cítili všetko “ vrátane hlasného výbuchu, po ktorom nasledoval zápach, šíriaci sa celou kabínou. “Ak mám byť úprimný, bol som vydesený na smrť," dodal jeden z cestujúcich. 


Lietadlo MD-88, spoločnosti Delta Airlines je podľa časopisu Popular Mechanics suverénne „najstarším lietadlom v prevádzke akejkoľvek významnej leteckej spoločnosti v USA“ a údajne má odísť do dôchodku už v roku 2020. Delta však uviedla, že lietadlo má už nový motor a jeho prevádzku tak už môže zase obnoviť.