Trump odmieta spoluprácu s britským veľvyslancom, kritizoval aj Mayovú
09 | 07 | 2019 I TASR

Americký prezident Donald Trump na Twitteri napísal, že viac nebude spolupracovať s britským veľvyslancom v Spojených štátoch Kimom Darrochom, ktorý ho v uniknutých diplomatických depešiach označil za nekompetentného, neschopného a nestabilného a jeho administratívu nazval nefunkčnou. Informovala o tom v pondelok agentúra AP.


"Veľvyslanca (Darrocha) nepoznám, ale v USA sa obľube ani dobrej mienke ľudí neteší," napísal Trump. "Nebudeme s ním viac spolupracovať," vyhlásil.

Darrochove výroky v nedeľu zverejnil týždenník The Mail On Sunday. Okrem iného veľvyslanec povedal, že existujú pochybnosti o tom, či Biely dom "vôbec niekedy bude vyzerať, že je kompetentný". Podľa Darrochových vyjadrení jediný spôsob, ako s Trumpom komunikovať, je hovoriť jednoducho a hrubo.

Trump v reakcii na kritiku v uniknutých depešiach vyhlásil, že spôsob, akým odstupujúca premiérka Británie Theresa Mayová riešila tzv. brexit, znamená "neporiadok". Zároveň vyslovil slová vďaky za to, že jej funkčné obdobie sa čoskoro skončí.

"Som veľmi kritický voči spôsobu, akým Británia a premiérka Theresa Mayová pristúpili k riešeniu brexitu," napísal Trump na Twitteri. "Aký len neporiadok ona a jej zástupcovia spôsobili. Povedal som jej, ako sa to (brexit) má vyriešiť, ale ona sa rozhodla konať inak. Dobré správy pre skvelé Spojené kráľovstvo sú, že čoskoro bude mať nového premiéra," dodal Trump.

Bugár prezradil meno poslanca Smeru, ktorý "zradil" koalíciu. Ficovi to vyzvonil zoči-voči
Predseda strany Most-Híd Béla Bugár odhalil meno poslanca za vládny Smer v rozhovore pre Hospodárske noviny. Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | Peter Bachan