Putin je "dobrý chlapík”, mal by viesť celú Európu, hovorí šéf Formule 1, Bernie Ecclestone
09 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Šéf F1 Bernie Ecclestone odsúdil otravu Skirpaľovcov ako „fake news“ (falošnú správu prekl. red.), ktorá bola podľa neho vykonštruovaná, aby zničila všetkých ľudí na západ od Moskvy.


V neformálnom rozhovore pre anglický denník Times, vyhlásil tento 88-ročný miliardár, že Putin bol "príliš zaneprázdnený", aby si objednal otravu dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéra Júlie v Salisbury, vlani v marci. Správy o zapojení rusov do tohto prípadu označil za "fake news."


Potom Ecclestone otvorene vyznal svoj obdiv k ruskému vodcovi. „Ak by niekto mal guľomet a bol pripravený zastreliť Putina, postavil by som sa pred neho,“ povedal Ecclestone.„Pretože je to dobrý chlap. Nikdy neurobil nič, čo by ľuďom uškodilo.“


Zabudnite na Mayovú, Macrona a Merkelovú. Putin by mal „riadiť Európu“, odporúča starý pán. „Nemáme tu nikoho schopného, takže to nemôže byť o nič horšie, než je. On aspoň robí to, čo hovorí, že bude robiť.“


Ako sa dalo predpokladať, niektorí komentátori na sociálnych sieťach boli z rozhovoru zmätený a niektorých to aj dosť rozzúrilo. "Sme naozaj takí prekvapení, že Bernie Ecclestone má otrasné názory?!", twítoval jeden, zatiaľ čo iní nazvali šéfa F1"fašistom" a ďalší "pankáčom".