Počet nezamestnaných v Česku klesol v júni na 22-ročné minimum
09 | 07 | 2019 I TASR

Počet nezamestnaných v Česku klesol v júni oproti predchádzajúcemu mesiacu takmer o 5000, pričom dosiahol najnižšiu úroveň za vyše 22 rokov. Poukázali na to v utorok zverejnené údaje Úradu práce ČR.


Podľa úradu, ktorého údaje zverejnil server novinky.cz, počet uchádzačov o prácu klesol v júni oproti máju celkovo o 4952 na najnižšiu úroveň od mája 1997. Miera nezamestnanosti sa však nemenila a zotrvala na májovej hodnote 2,6 %.

Zároveň sa zvýšil počet voľných pracovných miest. Zamestnávatelia ich v júni ponúkali prostredníctvom úradu práce 342.510.

"Zo strany zamestnávateľov aj naďalej pretrváva záujem o nových zamestnancov, najmä v technických a robotníckych odboroch. Zároveň preferujú možnosť zamestnávať na viaceré pozície cudzincov. Pracovný trh ovplyvňujú aj sezónne práce, ktoré sú v plnom prúde," povedala riaditeľka Úradu práce ČR Kateřina Sadílková.

Ivana je s Karlom Gottom len kvôli jeho majetku, tvrdí Milan Drobný. Konflikt stále pokračuje
Už niekoľko týždňov na Českej scéne vrie konflikt medzi dlhoročnými priateľmi Karlom Gottom a Milanom Drobným. Drobný pred pár týždňami nešetril slovami pri nepríjemnosti, ktorá nastala kvôli spomienkovej knižke. Manželia Gottovi mu od toho momentu... Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | Ján Prokop