Anglický bulvár špekuluje, či za diplomatickým škandálom nie je Rusko
09 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Rusko nevidí dôvod, aby akokoľvek komentovalo diplomatický škandál, ktorý spôsobila séria uniknutých diplomaticých depeší veľvyslanca Spojeného kráľovstva v USA. Ten v nich nazval Donalda Trumpa „nešikovným“ a jeho prezidentovanie hodnotil ako „nefunkčné“.


Škandál je očividne „medzi Washingtonom a Londýnom,“povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. „Nech si to riešia oba štáty medzi sebou. To nie je príbeh, ktorý by sa nás dotýkal“ dodal.


Únik depeší vzbudil vo Washingtone hnev Donalda Trumpa, ktorý priam zúrivo vyhlásil, že „s ním sa už nebudeme zaoberať.” Odchádzajúca britská premiérka Theresa Mayová však všetkých uistila, že ona má „obrovskúdôveru“ k veľvyslancovi Darrochovi. 


Trump sa po diplomatickom škandále už nemieni zaoberať britským veľvyslancom
Väzby medzi Washingtonom a britským veľvyslancom v USA, Kimom Darrochom sa dostali na bod mrazu. Stalo sa tak v dôsledku uniknutých diplomatických depeší v ktorých Darroch nazval Trumpovu administratívu „nefunkčnou“, „neschopnou“ a... Čítať ďalej
09 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič

Niektoré bulvárne plátky v Spojenom kráľovstve však rýchlo začali špekulovať o pozadí škandálu a neváhali ukázať na Rusko po tom, čo Jeremy Hunt potvrdil, že Londýn skúma aj možnosť zásahu „cudzieho štátu“.


Londýn následne uviedol, že neexistujú žiadne dôkazy o tom, že za únikmi diplomatických depeší zo svojho veľvyslanectva vo Washingtone by mohol byť iný štát, čo však britské média nezastavilo v bulvárnych špekuláciách obviňujúcich Rusko z tejto záležitosti.




anglický bulvár
Všetky najčítanejšie anglické bulvárne plátky prišli s tou istou špekuláciou

Dôverné e-maily od veľvyslanca Spojeného kráľovstva Kim Darroch boli v nedeľu prepustené do denníka Mail. Káble popisovali Donalda Trumpa a jeho administráciu ako  „nefunkčné, nemotorné a nešikovné“  medzi inými vlastnosťami.


Britskému veľvyslancovi v USA unikli diplomatické depeše v ktorých “ohovára” Trumpa a varuje pred hrozbou vojny
Prostredníctvom internej komunikácie britského veľvyslanca v USA, ktoré unikli do médií, varoval Kim Darroch svojich londýnskych nadriadených, že pri najmenšej provokácii týkajúcej sa Iránu, by nevyspytateľná politika amerického prezidenta Donalda... Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič