Zelenskyj navrhol Putinovi, aby sa stretli v Minsku
08 | 07 | 2019 I TASR

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navrhol šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi, aby sa stretli v hlavnom meste Bieloruska Minsku. Informovala o tom v pondelok agentúra Ukrinform.


"Chcel by som sa obrátiť na prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina. Treba rokovať? Treba! Poďme sa porozprávať o tom, kto je na Kryme a kto nie je v Donbase," vyzval Zelenskyj v pondelok vo svojom videoblogu na Facebooku.

Uviedol tiež, že je pripravený stretnúť sa s Putinom v "spoločnosti" amerického prezidenta Donalda Trumpa, britskej premiérky Theresy Mayovej, nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Ako miesto stretnutia Zelenskyj navrhol Minsk. "Myslím si, že Alexander Lukašenko nás v Minsku rád prijme," dodal Zelenskyj.

Posledných päť rokov ukrajinská armáda bojuje na východe Ukrajiny s proruskými separatistami, ktorí v tejto oblasti vyhlásili dve samozvané republiky — Doneckú ľudovú republiku a Luhanskú ľudovú republiku. Zelenskyj, ktorý sa stal prezidentom pred dvoma mesiacmi, označil ukončenie tohto konfliktu za jednu zo svojich priorít.

Boj Spojených štátov proti Nord Streamu je "chybný na viacerých úrovniach", píše Forbes
Snaha Washingtonu zabrániť výstavbe plynovodu Nord Stream - 2 je "zlá z mnohých dôvodov", uviedol Michael Lynch, komentátor Forbesu. Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | František Németh