TRAGÉDIA: Zrážky s vlakom stáli život piatich ľudí
08 | 07 | 2019 I TASR

Predchádzajúce dni sa do štatistík nehôd a tragických udalostí na železnici zapíšu viacerými prípadmi. V uplynulom 27. týždni zomrelo po zrážke s vlakom päť osôb. O podrobnostiach informoval hovorca Železníc Slovenskej republiky Michal Lukáč.


Tri zo smrteľných prípadov sa udiali po strete vlaku s osobou, ktorá sa neoprávnene pohybovala v koľajisku. "Nešťastia sa odohrali v úseku Čoltovo – Tornaľa, vo výhybni Slatinka a tiež v úseku železničnej stanice Trenčín-Zlatovce,“ spresnil Lukáč. "K stretu nákladného vlaku s civilnou osobou prišlo aj v ŽST Bratislava-Petržalka, zranená žena bola hospitalizovaná v nemocnici,“ dodal hovorca.

KRIMI: Polícia navrhla, aby sa voči útočníkovi na Obchodnej ulici zastavilo stíhanie
V prípade Martina H., ktorý 31. mája útočil s nožom na Ministerstve financií SR na Štefanovičovej ulici a následne ohrozoval ľudí na bratislavskej Obchodnej ulici, polícia ukončila trestné vyšetrovanie s návrhom na zastavenie trestného stíhania,... Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | TASR


Horšie následky mal náraz rýchlika do auta, ktoré vo výhybni Pial prechádzalo cez priecestie so svetelnou signalizáciou bez závor. "O život prišli dve ženy, ktoré sa nachádzali v aute,“ doplnil hovorca.

V súvislosti s touto tragédiou opätovne apeloval na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie a rešpektovali dopravné značenie.

Počet smrteľných tragédií mohol byť i vyšší, v predchádzajúcom týždni museli ŽSR spolu s políciou riešiť aj prípady osôb so samovražednými sklonmi, a to v úseku pri Dolnom Hričove, bratislavskom Lamači a ŽST Poprad-Tatry. "V jednom prípade sa osobu nepodarilo nájsť, v ostatných dvoch prípadoch osoby so samovražedným úmyslom zadržali," informoval Lukáč.

Rokovania o minimálnej mzde pokračujú, sociálni partneri sa stretnú tento týždeň
Zástupcovia zamestnancov a zamestnávateľov plánujú tento týždeň rokovať o výške minimálnej mzdy v budúcom roku. Na dohodu majú čas ešte do 15. júla. Ak sa nezhodnú, rad bude na ministerstve práce, aby prišlo so svojím návrhom. Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | TASR