POLÍCIA: Na slovensko-ukrajinskej hranici zadržali viacero nelegálnych migrantov
08 | 07 | 2019 I tasr

Polícia zasahovala počas uplynulých dní viackrát proti nelegálnym migrantom na schengenskej hranici. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.


K prvému prípadu došlo v stredu večer v katastri obce Zboj, kde príslušníci hraničnej a cudzineckej polície zadržali 11 nelegálnych migrantov pochádzajúcich z Afganistanu a Vietnamu. Ako uviedla Baloghová, vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície už z prevádzačstva obvinil 23-ročného Ukrajinca. Obvinený je stíhaný väzobne a po dokázaní viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov.

Von der Leyenová sa v priebehu tohto týždňa pokúsi získať dôveru frakcií EP
Nominantka na post predsedu budúcej Európskej komisie Ursula von der Leyenová bude 16. júla v Štrasburgu v tajnom hlasovaní v 751-člennom Európskom parlamente potrebovať podporu najmenej 376 poslancov. Dovtedy má náročnú pracovnú agendu,... Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | TASR


Policajti mobilnej zásahovej jednotky Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance zasahovali proti nelegálnym migrantom opäť vo štvrtok 4. júla. V hustom lesnom poraste, približne 12 kilometrov od ukrajinsko-slovenskej hranice v katastri Vyšnej Rybnice zadržali 14 nelegálnych migrantov spolu s prevádzačom. Pochádzajú zo Somálska a Srí Lanky a pri zadržaní nemali pri sebe žiadne doklady. Prevádzač, 23-ročný Ukrajinec, bol obvinený z prevádzačstva, cudzinci budú vyhostení.

Posledný prípad nelegálneho prekročenia štátnej hranice zaznamenali policajti v sobotu večer 6. júla. Hliadka Oddelenia hraničnej kontroly Ulič zadržala dvoch mužov. Jeden z nich pochádza z Tadžikistanu, druhý zo Sudánu. Polícia obom vydala rozhodnutie o administratívnom vyhostení a v nedeľu 7. júla odišli na Ukrajinu.

Rokovania o minimálnej mzde pokračujú, sociálni partneri sa stretnú tento týždeň
Zástupcovia zamestnancov a zamestnávateľov plánujú tento týždeň rokovať o výške minimálnej mzdy v budúcom roku. Na dohodu majú čas ešte do 15. júla. Ak sa nezhodnú, rad bude na ministerstve práce, aby prišlo so svojím návrhom. Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | TASR