Dvojročný chlapček zmizol zo svojej postieľky, na druhý deň ho sused našiel mŕtveho vo svojom aute
08 | 07 | 2019 I Ján Prokop

V utorok uložila mama dvojročného Sarbeshe Gurung do postieľky, aby sa po obede vyspal. Keď ho ale išla skontrolovať, nenašla ho. Po chlapcovi sa rozbehlo pátranie, ktoré však malo tragický koniec - chlapček sa nakoniec našiel mŕtvy v aute.


Neuveriteľných pätnásť hodín pátrala Texaská polícia po Sarbeshovi Gurungovi z mesta Denton. Dvojročný chlapec zmizol zo svojej postieľky, kam ho uložila jeho mama, aby si po obede odpočinul. Polícia prečesala každý kút v okolí domu.

Ako denník SME nezodpovedne otvára Pandorinu skrinku a relativizuje pedofíliu
V zahraničí je táto "vlna" témou už dlhší čas, na Slovensku bola až doteraz zakonzervovaná. Denník SME sa ale rozhodol otvoriť túto Pandorinu skrinku. Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Strážcovia zákona predpokladali, že sa malý chlapec nemohol dostať ďaleko. Vonku bolo extrémne teplo. V utorok podľa The Sun teploty v Texase dosahovali 34 stupňov Celzia. Zdrvení rodičia, ktorí sa do Spojených štátov presťahovali pred štyrmi rokmi z Nepálu, verili, že sa ich chlapec nájde živý a zdravý. Pátranie ale malo tragický koniec.

Telo chlapca nakoniec našiel sused v SUV v stredu, keď okolo šiestej hodiny ráno odchádzal do práce. "Sme zdrvení. Rodina je zdrvená. Matka je v súčasnej chvíli pod dohľadom lekárov. Mala panický záchvat, keď sa to dozvedela," povedal policajný dôstojník Frank Dixon.

Chlapec zrejme do čierneho vozidla s tmavými sklami, v ktorom teploty dosahovali 50 ° C, vliezol sám. "Teraz nie je čas, aby sme ukazovali prstom, a nie je čas na to, aby sme vznášali obvinenia. Je čas na to, aby sme sa zhromaždili a spoločne smútili a spoločne to prekonali," uviedol Dixon a dodal, že strážcovia zákona nemienia nikoho vypočúvať ani vznášať obvinenia, keďže nešlo o vraždu. Chlapec zrejme zomrel na prehriatie, to však potvrdí až pitva.

Snažia sa vrahovia Jána Kuciaka zmiasť verejnosť aj políciu? Všetko nasvedčuje tomu, že je to tak
Polícia najprv považovala za vraha bývalého policajta Tomáša Szabóa, neskôr sa ale priznal jeho bratranec Miroslav Marček. Je to iba trik ako zmiasť vyšetrovateľov? Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | Peter Bachan