Dubajskému multimilionárovi ušla manželka. Zobrala deti aj desiatky miliónov eur
08 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Verejnosti známa princezná Hája Bint Al Hussein utiekla od manžela Muhammada bin Rášida Ál Maktúma zo Spojených arabských emirátov do Nemecka. Pri manželovi žila v zlatom prepychu, no nie je to prvý krát čo sa pokúsila opustiť svojho manžela. V minulosti sa Muhammad dostal na titulky novín vďaka svojej dcére, ktorá sa tiež pokúsila o útek.


V básni, ktorú Muhammad bin Rášid Ál Maktúm zverejnil prostredníctvom sociálnej siete, sa píše, “je mi jedno, či žiješ, alebo si mŕtva”. Je teda viac než zrejmé, že svoju už šiestu manželku vylúčil zo svojho života.

Údajne si odniesla okrem dvoch detí aj 35 miliónov eur. V Londýne vraj podľa informácií britského denníka the Times vlastní v Kensington Palace Gardens dom v hodnote takmer 90 miliónov dolárov. Miesto jej pobytu zatiaľ nieje verejnosti známe.

Podľa BBC má útek princeznej Háji niečo spoločné s osudom ďalšej dcéry šejka Muhammada bin Rášida, Latify Muhammad. Tú má so svojou ďalšou manželkou. Hája sa dozvedela “znepokojivé fakty” o jej pokuse o útek, dokonca bol o ňom natočený aj dokumentárny film Escape from Dubai.

V roku 2018 sa táto mladá žena takisto pokúsila vymaniť sa z područia svojho otca. Ten však za ňou poslal komando, ktoré ju unieslo z lode, na ktorej sa nachádzala. 

Latifa sa obrátila na verejnosť prostredníctvom videa, v ktorom obvinila otca zo závažných činov a označila ho za stelesnenie zla. Podľa týchto informácií uniesol z Veľkej Británie aj ďalšiu svoju dcéru Šamsu a nechal ju uväzniť.

Čína chce začať s kolonizáciou Marsu už budúci rok
Čína dala jasne najavo svoje ambície vo vesmíre. Oznámila, že dokončila výstavbu svojho prvého rovera pre misiu na Marse. Čína by na Mars chcela letieť najneskôr budúci rok. Čítať ďalej
08 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič