„Úplne nevhodná osoba“, tvrdí Farage o veľvyslancovi UK vo Washingtone.
07 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Nigel Farage vyzval britského veľvyslanca v Spojených štátoch, aby odstúpil po tom, čo mu unikli diplomatické depeše v ktorých “ohováral” administratívu prezidenta Donalda Trumpa a označil ho ako „nešikovného“ a „neschopného“.


Diplomatické depeše veľvyslanca Kima Darrocha vo Washingtone, prenikli do denníka Dailymail a odhalili jeho súkromné názory na Biely dom ako aj na samotného Trumpa, vrátane jeho hodnotenia, že politika Bieleho domu voči Iránu sa pravdepodobne „tak skoro nestane koherentnejšou“.


Hlavný denník o tom dnes priniesol správu

Britskému veľvyslancovi v USA unikli diplomatické depeše v ktorých “ohovára” Trumpa a varuje pred hrozbou vojny
Prostredníctvom internej komunikácie britského veľvyslanca v USA, ktoré unikli do médií, varoval Kim Darroch svojich londýnskych nadriadených, že pri najmenšej provokácii týkajúcej sa Iránu, by nevyspytateľná politika amerického prezidenta Donalda... Čítať ďalej
07 | 07 | 2019 | Imrich Kovačič

Vodca Brexitu, ktorý reagoval na túto správu, povedal, že Darroch je "nevhodná osoba na poste britského veľvyslanca" a že nemá “absolútne žiaden prehľad o Trumpovej politike. Tieto Darrochove pripomienky sú úplne prekvapujúce a jeho špekulácie o Trumpovom údajnom zapletení s Ruskom iba ukazujú, ako veľmi je nevhodný pre túto prácu. Čím skôr odstúpi, tým lepšie," povedal Farage pre Daily Mail. 


Darrochovi končí diplomatická misia vo Washingtone už koncom tohto roku. Trump v roku 2016 vyhlásil, že jeho priateľ Farage by bol na poste veľvyslanca v USA „skvelou voľbou“. Tento nápad bol však okamžite zamietnutý Ministerstvom zahraničných vecí UK ku ktorému sa pridalo aj samotné Downing Street 10.