ŠPORT: Messi na protest proti rozhodcom a korupcii bojkotoval ceremóniu na Copa América
07 | 07 | 2019 I František Németh

Kapitán argentínskych futbalistov Lionel Messi po svojom vylúčení v zápase o bronz na Copa América znovu skritizoval rozhodcu a bojkotoval medailový ceremoniál. Päťnásobný najlepší hráč sveta obvinil usporiadateľov v Brazílii z korupcie.


Messi bol vylúčený v 37. minúte zápasu s Čile kvôli strkaniu s Garym Medelom. "Žltá karta pre oboch by stačila," povedal. "Nemali by sme sa podieľať na korupcií. Počas turnaja k nám nemali žiaden rešpekt. Mohli sme dôjsť ďalej, ale nedovolili nám dostať sa do finále. Korupcia a rozhodcovia nedovolia fanúšikom užívať si futbal. Ničia ho," rozčuľoval sa Messi.

Dokonca si nešiel ani pre medailu, ktorú Argentínčania získali po výhre nad Chile 2:1. Než bol Messi vylúčený, mali už náskok o dva góly zásluhou Agüera a Dybala, za Čile znížil Vidal z penalty.

ŠPORT: Iba 15-ročná tenistka sa dostala do osemfinále slávneho Wimbledonu!
Valcovanie mladej tínedžerky aj naďalej pokračuje. Pätnásťročná americká tenistka Cori Gauffová postúpila vo Wimbledone už do osemfinále. Slovinke Polone Hercogovej odvrátila dva mečbaly a v úchvatnom zápase vyhrala 3: 6, 7: 6, 7:... Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | Ján Prokop


Predstavitelia juhoamerickej konfederácia CONMEBOL odsúdili Messiho za jeho slová, obvinenia označili za neprijateľné a neopodstatnené. "Vo futbale niekedy prehráte a niekedy vyhráte. Jedným zo základných pilierov fair play je rešpektovať výsledky a rozhodnutia rozhodcov," uviedol hovorca konfederácie.

Messi skritizoval rozhodcu už po porážke Argentíny v semifinále s domácou Brazíliou (0:2). Po sobotňajšom dueli s Čile uviedol, že asi zaplatil cenu za túto kritiku. Na otázku, či sa obáva trestu za svoje komentáre, odpovedal: "Je potrebné povedať pravdu."

Domáci Brazílčania sa dnes večer stretnú vo finále juhoamerického šampionátu s Peru. Podľa Messiho je dopredu jasné, ako zápas na legendárnom štadióne Maracaná dopadne.

ŠPORT: Sagan opäť zahviezdil, v prvej etape Tour de France skončil druhý
Držiteľom prvého žltého dresu na tohtoročnej Tour de France sa stal holanďan Mike Teunissen z tímu Jumbo-Visma. Na záver prvej etapy zdolal Petra Sagana (Bora-Hansgrohe), tretí skončil Caleb Ewan (Lottou Soudal). Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | Marek Molnár